DELEN

Wie denkt dat talkpoeder enkel geschikt is om rode babybilletjes mee te verzorgen, heeft het helemaal mis. Iedereen kan talkpoeder gebruiken, ook jij! Waar is talkpoeder goed voor? Babypoeder is een multifunctioneel product dat je op allerlei manieren kan gebruiken. Talkpoeder tegen zweet, talkpoeder tegen jeuk, talkpoeder tegen vet haar… Je kan zelfs scheren met talkpoeder! In dit artikel delen we 10 manieren om talkpoeder te gebruiken.

1. Talkpoeder tegen zweten oksels

Ben jij iemand die snel zweet? Dan is talkpoeder jouw beste vriend! Talkpoeder zorgt er namelijk voor dat je minder zweet. Dat komt omdat het het zweet absorbeert. Je kan talkpoeder dus perfect gebruiken als deodorant. Wrijf een kleine hoeveelheid van het poeder onder je oksels en voilà. Bovendien laat het nog een frisse geur achter. Handig, toch?

2. Talkpoeder schoenen

Heb je last van stinkende schoenen? Strooi wat talkpoeder in je schoenen en laat het een nachtje intrekken. Hierdoor zullen de vieze geuren als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook als je schoenen een beetje nat zijn, bijvoorbeeld na een regenbui, zal talkpoeder ervoor zorgen dat ze snel terug droog zijn.

3. Talkpoeder zweetvoeten

Talkpoeder is ideaal om zweetlucht uit schoenen te verwijderen. Dit babypoeder heeft ook een preventieve werking en zorgt ervoor dat je voeten minder snel gaan zweten. Vooraleer je je schoenen aantrekt, kan je de binnenkant insmeren met een beetje talkpoeder. Draag je geen sokken? Smeer dan ook je voeten in. Zo zullen je schoenen én voeten fris blijven.

4. Talkpoeder tegen blaren

Het kopen van nieuwe schoenen betekent vaak: inlopen en blaren krijgen. Een pijnlijke zaak! Gelukkig kan je ook talkpoeder tegen blaren gebruiken. Blaren krijg je door de wrijving van de schoen. Wanneer je talkpoeder gebruikt, voorkom je schuiven en daardoor ook blaren.

5. Talkpoeder vet haar

Heb jij vet haar? Iedere dag je haar wassen is geen goed idee. Hierdoor zal je haar alleen maar vetter worden. Het is beter om droogshampoo te gebruiken. Heb je geen droogshampoo in huis? Geen zorgen, je kan ook prima talkpoeder tegen vet haar gebruiken. Strooi een beetje babypoeder bij de aanzet van je haar om overtollige olie te absorberen. Heb je donker haar? Breng dan niet teveel poeder ineens aan, anders kan je je haar grijs maken met talkpoeder en dat is niet de bedoeling.

talkpoeder

6. Talkpoeder na het scheren

Talkpoeder gebruiken is ideaal om ingegroeide haartjes, rode bultjes en irritatie te voorkomen. Perfect dus voor na het scheren! Heb jij vaak last van ingegroeide haren of een geïrriteerde huid? Probeer dan zeker eens een beetje talkpoeder aan te brengen. Dit babypoeder zal je huid verzachten en verkoelen.

7. Scheren mét talkpoeder

Je kan natuurlijk ook droog scheren met talkpoeder (liefst ongeparfumeerd). Vooral als je een gevoelige huid hebt, kan talkpoeder de uitkomst bieden. Door te scheren met talkpoeder voorkom je ingegroeide haartjes en bultjes. Bovendien zal je huid er heerlijk zacht van worden!

8. Talkpoeder schurende bovenbenen

Heel wat vrouwen hebben er last van in de zomer: schurende dijen. Door de wrijving en het zweten kan je huid rood en geïrriteerd raken. Het kan zelfs een echte wonde worden, pijnlijk! Wat kan je doen tegen schurende bovenbenen? Voordat je de deur uitgaat met je blote benen in één van je favoriete jurkjes, kan je wat talkpoeder tussen je benen smeren om zo wrijving en irritatie te voorkomen.

9. Talkpoeder op je kussen

Kan je niet goed slapen als het te warm is? Ook daar kan talkpoeder een oplossing voor bieden. Strooi een beetje talkpoeder op je kussensloop. Hierdoor zal je minder zweten en dus een minder warme nacht hebben.

10. Talkpoeder als make-up poeder

In plaats van een speciaal poeder te kopen, kan je ook talkpoeder gebruiken zodat je make-up de hele dag mooi blijft zitten. Neem een make-up kwast, dep hem in een beetje babypoeder en breng het poeder aan op je gezicht. Let er wel op dat je maar een kleine hoeveelheid gebruikt zodat er geen witte waas achterblijft. Niemand wil er graag uitzien als een spook. Heb je een vette huid die snel glimt? Ook dan kan je talkpoeder gebruiken!

talkpoeder

Je kan talkpoeder dus op heel wat manieren gebruiken. En wat leuk meegenomen is, is dat talkpoeder ook nog eens spotgoedkoop is. Je kan het bij iedere drogisterij kopen voor een paar euro! Waar gebruik jij talkpoeder zoal voor? Heb jij nog andere tips om talkpoeder te gebruiken? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook:

10 dingen die je kan doen met kokosolie

15 dingen waar je vaseline voor kan gebruiken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here