DELEN

Iedere vrouw heeft wel een slechte beauty gewoonte. Een gewoonte die eigenlijk niet goed of ongezond is voor je, maar waar je moeilijk mee kan stoppen. Gaan slapen met make-up, elke dag je haar wassen of puistjes uitknijpen zijn nog maar enkele voorbeelden. Wij zetten 10 slechte beauty gewoontes op een rijtje die absoluut niet kunnen en waar je beter zo snel mogelijk mee kan stoppen.

1. Gaan slapen met make-up

Je herkent het vast wel: je komt laat thuis van een feestje en je hebt geen zin meer om je make-up te verwijderen. Toch doe je dit beter wél. Je huid heeft namelijk de nacht nodig om zich te herstellen en de cellen te vernieuwen. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je make-up wordt verwijderd en dat je huid helemaal schoon is. Ook mascara moet je altijd goed verwijderen. Als je slaapt met mascara kunnen je wimpers makkelijker breken of haartjes verliezen.

2. Op je lippen bijten

Als je lippen droog zijn, zal de huid sneller barsten waardoor er losse velletjes ontstaan. Hierdoor wordt het moeilijker om je lippen mooi op te maken met bijvoorbeeld een lipstick. Omdat je lippen droog aanvoelen, heb je de neiging om er constant aan te likken en op te bijten. Maar dat doe je beter niet want vochtige lippen zullen nog sneller uitdrogen. Probeer er op te letten en zorg dat je altijd een lippenbalsem bij de hand hebt. Wat ook kan helpen is om voor het slapengaan een dikke laag vaseline op je lippen aan te brengen om je lippen weer zacht te maken.

Lees ook: 6 x huidverzorging winter

3. Friemelen aan je haar

Friemelen, draaien of spelen met je haar kan net als nagelbijten een zenuwtrekje zijn, maar je beschadigt je haar er wel door. Je haar kan er niet alleen vet door worden, maar het kan ook splijten en dunner worden. Doe je het zonder dat je het beseft, dan zal je er eerst bewust van moeten worden. Je haar opsteken in een knot of staart kan ook wel eens helpen.

4. Je haar iedere dag wassen

Nu we het toch over haar hebben… Veel vrouwen hebben de slechte gewoonte om hun haar iedere dag te wassen. Dat is natuurlijk begrijpelijk, want er gaat niets boven frisgewassen haar dat lekker ruikt. Alleen is dat niet gezond voor je haar. Door het te vaak wassen van je haar, haal je alle lipiden weg. Lipiden zorgen ervoor dat je haar glanst en beschermt wordt tegen breuken. Als je stopt met iedere dag je haar wassen, zal je in het begin last hebben van vettig haar. Probeer aan de verleiding te weerstaan om je haar direct weer te wassen. Je wast je haar beter om de dag en als je hieraan gewend bent, kan je eens een paar dagen wachten tot je volgende wasbeurt. Je zal zien dat je haar meer gaat glanzen.

5. Te heet douchen

Net als je haar iedere dag wassen is het heerlijk om lekker warm te douchen, maar helaas wordt je huid er niet mooier van. Heet water verwijdert de natuurlijke oliën van de huid. Daarnaast komt je bloedcirculatie sterk op gang wat een rode huid veroorzaakt. Hierdoor krijg je een droge, geïrriteerde en jeukende huid en dat wil je natuurlijk niet. Met lauwwarm water douchen is veel gezonder voor je huid.

Lees ook: 4 x tips voor mooi haar

6. Puistjes uitknijpen

Je wordt ’s ochtends wakker en je kijkt in de spiegel. Het eerste wat je ziet is een dikke puist op je kin. Vreselijk! Natuurlijk wil je die puist graag uitknijpen of weghalen. Die reactie is normaal, maar toch is het beter om met deze gewoonte te stoppen. Door het uitknijpen van een puist kan er vuil van onder je nagels in de puist terechtkomen waardoor het kan ontsteken. Ook is de kans groot dat als je het uitknijpt, je alles alleen maar erger maakt en de huid rond je puist rood en gezwollen is. Niet aankomen en uitknijpen dus, maar gewoon laten zitten en wachten tot de puist weer vanzelf verdwijnt.

7. Je reinigt je smartphone niet

Heb je al eens een rode uitslag op je wangen opgemerkt? Je gsm of smartphone kan jeuk, roodheid en zwelling (ook puistjes!) in je gezicht veroorzaken. Uit onderzoek blijkt dat het scherm van je gsm 10 keer meer bacteriën bevat dan een toiletbril. Om te voorkomen dat die bacteriën op je huid terecht komen, moet je je smartphone goed reinigen. Je kan hiervoor vochtige doekjes gebruiken, dat werkt snel en gemakkelijk!

8. Je reinigt je make-up kwasten niet

Ook make-up kwasten kunnen puistjes en onzuiverheden op je huid veroorzaken. Daarom moet je make-up kwasten regelmatig wassen. Tegenwoordig bestaan er speciale producten om je kwasten mee schoon te maken, maar eigenlijk is de makkelijkste manier nog steeds met lauw water en babyshampoo.

Lees ook: 5 tips tegen een droge huid

9. Huidverzorging tot aan de kin

Een fout die vaak gemaakt wordt is om de huid van het gezicht goed te verzorgen, maar de hals en het decolleté te vergeten. Toch besteed je hier beter wel aandacht aan. De huid van je hals en decolleté is dunner en gevoeliger dan die van je gezicht. Daarnaast vangt de huid van de borst meer zon op dan het gezicht. Daarom is het aangeraden om altijd een huidverzorging met SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken en dus niet alleen voor je gezicht.

10. Nagellak afkrabben

Je hebt je nagels in een mooi kleurtje gelakt, maar helaas blijft die nagellak niet voor altijd zitten. Na een paar dagen brokkelt je nagellak af en loop je met half gelakte nagels rond. Omdat je het lelijk vindt, krab je dan maar de nagellak van je nagels af. Dat doe je beter niet, want met het afkrabben van nagellak haal je de bovenste laag van je nagels weg waardoor ze erg kwetsbaar worden. Gebruik daarom altijd een nagellak remover om nagellak te verwijderen. Kies bij voorkeur ook voor nagellak remover zonder aceton want dit middel is zeer uitdrogend voor je nagels.

Welke slechte beauty gewoonte herken jij? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: Mooie nagels in 5 stappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here