DELEN

Maar liefst 85 procent van de vrouwen heeft last van cellulitis, ongeacht welke kledingmaat. Je bent dus zeker niet de enige. De meeste vrouwen kampen met zo’n vervelende sinaasappelhuid. Het slechte nieuws is dat je cellulitis niet zomaar kan laten verdwijnen. Maar gelukkig is er ook goed nieuws: wij hebben 10 tips voor het verminderen van cellulitis!

Bijna alle vrouwen – ja, ook de fotomodellen en topsporters – hebben last van onderhuids vetweefsel dat drukt tegen de oppervlakte van de huid en zo putjes op billen, dijen en buik veroorzaken. Is dat je eigen schuld? Niet helemaal. Je levensstijl (lees: weinig beweging, een zittend beroep en een niet zo gezond voedingspatroon) heeft zeker wel invloed op cellulitis, maar het zijn vooral erfelijke aanleg, je hormonen en zelfs je leeftijd die een sinaasappelhuid veroorzaken. Maar ondanks dat, zijn er toch een aantal manieren om cellulitis te verminderen. Hoe kan je cellulitis verminderen? Wij helpen je graag met onderstaande tips!

Wat te doen tegen cellulitis? Cellulitis tips:

1. Drink voldoende water

Eerst water, de rest komt later. Dat geldt ook voor cellulitis. Drink minstens 1,5 liter water per dag voor een goede reiniging van je lichaam. Door je lichaam te hydrateren worden onderliggende vetcellen en cellulitis minder zichtbaar. Hoe meer water je drinkt, hoe gezonder en soepeler je huid en bindweefsel, en hoe meer afvalstoffen je lichaam verlaten. Veel water drinken is dus de boodschap!

2. Eet gezond en gevarieerd

Overtollige vetten krijg je vooral binnen via je voeding. Je kan cellulitis dan ook verminderen door gezond en gevarieerd te eten, en suikers en vetten te vermijden. Eet zeker vochtrijke groenten zoals komkommer, radijzen, tomaten en paprika’s. Ook deze voeding zet je beter wat vaker op het menu: brocolli, rode biet, spinazie, wortelen, volkorenproducten, wit vlees en vette vis. Wat betreft fruit kies je best voor ananas, bananen, meloen en bosbessen.

3. Slaap voldoende en vermijd stress

Een goede nachtrust is essentieel voor je hormonenbalans en ook dat heeft een invloed op je huid. Slaap daarom minstens acht uur per dag. Ook stress kan je beter vermijden. Als je veel last hebt van stress, produceert je lichaam meer van het hormoon cortisol en hierdoor stapelt vet zich sneller op. Probeer dus regelmatig te ontspannen en een me time momentje in te plannen.

4. Spieren trainen

Sporten kan cellulitis niet “genezen”, maar vaak wel helpen verminderen. Joggen, fietsen of zwemmen zullen helaas geen wonderen verrichten. Het zijn vooral de spierverstevigende oefeningen en krachttraining die een invloed hebben op je sinaasappelhuid. Je cellulitis zal er niet helemaal door verdwijnen, maar door meer spieren aan te maken, kan je de putjes wel meer opvullen en de huid strakker trekken. Gooi je sportschoenen dus zeker nog niet weg!

5. Stop met roken

Dat roken ongezond is, weet je natuurlijk al langer dan vandaag. Roken is ook slecht voor cellulitis. Roken verslechtert je bloeddoorstroming en verzwakt je bindweefsel. Daardoor zie je makkelijker onderhuidse vetophopingen. Laat die sigaretten dus maar snel links liggen!

6. Bescherm je tegen de zon

Je mag zeker genieten van het zonnetje, als je jezelf maar goed beschermt tegen de schadelijke zonnestralen. Deze zorgen er namelijk voor dat het collageen (een belangrijk onderdeel van je bindweefsel) in je lichaam sneller beschadigd raakt. Hierdoor wordt cellulitis beter zichtbaar. Wil je cellulitis verminderen? Smeer dan altijd een crème met Sun Protection Factor (SPF) voordat je de deur uitgaat.

7. Laat je masseren

Een diepgaande knedende massage versoepelt het bindweefsel, bevordert de vochtafvoer en heeft ook een positief effect op de vetcellen. Je moet jezelf wel enkele weken tot maanden (laten) masseren voor je resultaat ziet. Ook daarna moet je het blijven doen want anders komt de cellulitis gewoon weer terug. Je kan deze massages laten uitvoeren door een schoonheidsspecialiste, maar misschien vind je partner het ook wel leuk om jou af en toe te masseren?

8. Probeer lasers en radiofrequentie

Naast massages worden lasers en radiofrequentie al jaren gebruikt om cellulitis te verminderen. De resultaten zijn niet permanent, maar wel zeer effectief op de korte termijn. Het effect blijft enkele weken tot maanden zichtbaar. De beste behandeling bij cellulitis is een laser met vacuümmassage. De laser activeert het verbandingsproces van je lichaam op plaatsen waar jij het wil. Daardoor geven je cellen opgeslagen vetten vrij. De vacuümmassage bevordert dan weer het verwijderen van vrijgekomen vetten, de bloedcirculatie, de lymfedrainage en de huidcelvernieuwing. Het resultaat? Een strakkere en gladdere huid met zichtbaar minder cellulitis.

9. Smeer anti-cellulitis crèmes

Er bestaan ook heel wat anti cellulitis crèmes met actieve ingrediënten. De beste stof is cafeïne omdat het draineert en een anti-oxidant is. Cafeïne heeft de capaciteit om kleine bloedvaten te doen samentrekken. Het reduceert de inflammatie en neemt het vocht weg uit de vetcellen. Ook vitamine A in crèmes heeft een positieve invloed op cellulitis. Door iedere dag een anti-cellulitis crème te smeren, zal je sinaasappelhuid wel degelijk verminderen, maar het nadeel is dat je moet blijven smeren. Zodra je stopt, komt de cellulitis meteen terug. En dat kan wel duur voor je portemonnee worden natuurlijk.

Let op: Ben je zwanger? Tijdens de zwangerschap is het af te raden om anti-cellulitis crèmes te gebruiken of een anti-cellulitis behandeling bij een schoonheidsspecialiste te ondergaan. Kies er liever voor om een hydraterende crème te gebruiken, deze is ook ideaal om zwangerschapsstriemen (striae) te voorkomen. Wil je je toch laten verwennen door de schoonheidsspecialiste, leg dan de nadruk op de stimulering van de bloedcirculatie van de benen en laat de behandeling van de buik even voor wat het is.

10. Ga naar de sauna

Een dagje sauna is niet alleen ontspannend, maar het werkt ook goed tegen cellulitis. Door de hitte worden alle afvalstoffen afgevoerd zodat de vetcellen onder je huid weer “gaan liggen”, met als resultaat dat je cellulitis vermindert. De sauna is bovendien ideaal om het lichaam klaar te maken voor een anti-cellulitis behandeling. De werkzame stoffen in de crème zullen beter in de huid kunnen doordringen.

Zo, we hopen dat deze tips je kunnen helpen voor het verminderen van cellulitis. Zoals je leest zijn er verschillende manieren om cellulitis te verminderen. Aan jou om uit te zoeken welke manier het beste voor je werkt. Heb jij veel last van cellulitis? Heb jij nog tips? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 5 tips tegen donkere kringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here