DELEN

Vaseline klinkt misschien als een ouderwets smeersel dat je niet meer nodig hebt, maar niets is minder waar. Het is namelijk een multifunctioneel wondermiddel dat niet mag ontbreken in je beauty kast. Wist je bijvoorbeeld al dat vaseline ervoor zorgt dat je parfum langer blijft zitten? Wij zetten 15 dingen op een rijtje waar je vaseline voor kan gebruiken.

1. Het wordt steeds kouder buiten en dan kan je al eens last hebben van droge of gescheurde lippen. De oplossing? Smeer een stevige laag vaseline en je lippen zien er snel weer zacht uit.

2. Droge voeten? Smeer ze voordat je gaat slapen in met vaseline, trek een paar sokken aan, ga lekker slapen en word wakker met poezelige voetjes.

3. Ook voor droge handen, ellebogen en andere droge plekken is vaseline je medicijn. Bye bye barstjes en kloven!

4. Je hoeft niet veel geld te geven aan dure middeltjes om je nagelriemen te verzorgen. Vaseline doet hierbij wonderen.

5. Wil je meer volume in je wimpers? Dop een oude, schoongemaakte mascara borstel in vaseline en breng het iedere avond voor je gaat slapen aan op je wimpers. Na een tijdje zal je merken dat je wimpers voller en gezonder zijn.

Lees ook: Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten

6. Breng wat vaseline aan op je ooglid voordat je oogschaduw gebruikt. Dit zorgt er niet alleen voor dat de oogschaduw langer blijft zitten, maar het zorgt ook voor een mooie glimmende glans.

7. Gebruik vaseline als lipgloss. Meng een klein beetje vaseline met je favoriete kleur lipstick en je hebt je eigen gloss gecreëerd.

8. Als je last hebt van droge of gespleten haarpunten maar geen geld wilt uitgeven aan veelbelovende (dure) haarmaskers, kan je een beetje vaseline op je beschadigde punten aanbrengen. Let er wel op dat je niet te dicht bij je hoofdhuid smeert want daar word je haar erg vettig van.

9. Heb je je hand verbrand aan een stijl- of krultang? Geen nood. Vaseline verzacht en kalmeert de plek waar je je verbrand hebt.

10. Als je wil dat je parfum langer houdt, smeer dan wat vaseline op je pols en in je hals. Spray dan op diezelfde plekjes met je favoriete parfum en je lievelingsgeur blijft extra lang hangen.

11. Draag je wel eens nepwimpers, maar krijg je de lijm niet goed van je ogen? Vaseline helpt bij het verwijderen van die irritante laatste stukjes lijm.

12. Hetzelfde geldt voor wax. Krijg je na het ontharen niet alle wax van je huid? Vaseline is je beste vriend.

13. Heb je na het scheren last van wat wondjes of een geïrriteerde huid? Wrijf dan voorzichtig wat vaseline op die plekjes, zo wordt je huid snel weer zacht. Als je je benen onthaart hebt, kan je ook vaseline smeren. Ze voelen dan heerlijk zacht aan.

14. Verf je je haar zelf? Smeer dan wat vaseline op je haarlijn en oren. Zo voorkom je verfplekken op plekken waar je ze niet wilt hebben.

15. Nieuwe schoenen kunnen je behoorlijk wat pijn bezorgen. Om blaren te vermijden, volstaat het om een dun laagje vaseline aan te brengen op de plaatsen die blaargevoelig zijn.

Je leest het: vaseline is ontzettend handig om in huis te hebben. Je kan het voor veel dingen gebruiken, het is goedkoop en je kan het in vrijwel iedere supermarkt of drogist kopen.

Lees ook: 6 x huidverzorging winter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here