DELEN

Ben je wel in voor een nieuwe stijl komende lente, maar laat je bankrekening het niet helemaal toe? No worries! Er zijn namelijk genoeg opties waarmee je er op een zeer toegankelijke manier, toch weer helemaal nieuw uit kunt zien. Deze week: 4 tips waarmee je je stijl met klein budget kunt herontdekken!

1. Plan before buying

Als je je stijl wilt veranderen, is het van groot belang dat je al weet wat voor kledingstukken je al zoal in je garderobe hebt. Dat vraagt dus om een intense inventarisatie. Stal je kledingkast uit en leg je het verspreid in de ruimte. Match het daarna met de kledingstijl die je in gedachte had, en kom er zo achter wat je nog zoal mist in je huidige collectie. Op deze manier koop jij sowieso geen item te veel.

2. Weet je waar je naar zoekt

Je weet nu naar welke items je nog op zoek moet. Maar weet je ook naar wat voor soort item je precies op zoek bent? Check je huidige kledingstijl, check je favoriete kledingmerken, of check je favoriete fashion bloggers. Wat vind jij mooi aan deze stijlen? Wat wil je ervan meenemen? Door te weten welke dimensies in een kledingstuk ervoor zorgen dat jij iets mooi vindt, kun je nog gerichter op zoek gaan. Nee, niemand zei dat je stijl herzien eenvoudig was. 😉

3. Vraag de pijnlijke vragen

Veel bezuinigen kan soms al erg snel gaan. Meestal is het een kwestie van een goede reflectie op alles wat je koopt. Voegt dat nieuwe item echt iets toe aan je garderobe? Denk je dat je het nieuwe item gaat dragen? Past het binnen je budget? En vooral: kun je combineren met veel andere kledingstukken die je al hebt? Kun je op alles ‘ja’ antwoorden, dan ga ervoor. Zo niet, dan laat je het hangen. Ben je er overigens niet zeker van, laat het dan ook hangen en denk er een weekje over na. Zo weet je in ieder geval zeker dat de aankoop het waard is, als je terugkomt!

4. Oude wijn in nieuwe zakken

Last but not least: nieuwe kledingstukken hoeven natuurlijk helemaal niet echt nieuw te zijn. Wat dacht je van tweedehandswinkels? Of, als je zelf handig bent met naald en draad (of, misschien je moeder of die goede vriendin van je wel), vermaak je oude kleren. Een oude jeans kun je perfect afknippen voor die festivallook. Of wat dacht je van dat oude spijkerjasje, die zo goed als nieuw wordt zodra je er patches op naait? De mogelijkheden zijn eindeloos!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here