DELEN

Wij vrouwen zijn snel verveeld met ons uiterlijk. Iedereen die krullen heeft wilt stijl haar, en andersom. Je herkent dan ook vast wel dat je snel meegaat in de vele verschillende trends voor je haar. Zie je er toch weer leuker uit. Toch? Nee, niet per se. Juist te veel met je haar doen kan ertoe leiden dat je haar er steeds slechter en dunner uit komt te zien. En laten we eerlijk zijn: bij een goed kapsel ligt niet een trend aan de basis, maar de gezondheid ervan. Daarom geven we je in dit blog 4 tips waarmee mooi haar gegarandeerd is!

1. Vermijd krullen, stijlen en föhnen

Tenminste, zo vaak mogelijk. Natuurlijk willen we er allemaal wel een keertje feestelijk uitzien met een andere coupe, en ook met dit koude weer ga je sowieso niet met nat haar naar buiten. Wil je wel een keertje krullen? Kijk dan naar alternatieven van de krultang, bijvoorbeeld rollers. Rollers zijn alleen warm in het schuim en daarom wordt de schade veel meer beperkt. Moet je stijlen of föhnen? Zorg er dan voor dat je altijd een heat protection olie in je haar smeert.

2. Ben trouw aan je merk

Vaak zeggen mensen dat je niet te lang hetzelfde product moet gebruiken omdat je haar (of huid) er dan aan gewend raakt. De laatste tijd beweren experts juist steeds vaker dat je juist hetzelfde product moet blijven gebruiken wil je er het maximale uithalen. Door trouw te blijven aan een klein assortiment van producten, kan je haar er immers aan wennen en heeft het product de tijd om zijn werk te doen. Mooi haar gegarandeerd!

3. Eet genoeg vitaminen

Een veelgemaakte fout: denken dat je haar een reactie is op de producten die je gebruikt. Een veel grotere invloed komt van het soort eten dat je eet – zoals je gezondheid wordt weerspiegeld in je hele lichaam. Zink, ijzer en omga-3-vetzuren zijn goede stimulatie voor haargroei, volume en heling. Maar zelfs met een gezond en uitgebalanceerd dieet kom je er niet altijd. Schroom daarom niet om zo nu en dan (en vooral in de winter) vitaminen uit een potje te nemen. Daar wordt niet alleen je haar, maar ook je huid en nagels heel erg blij van.

4. Slaap op zijde

Terwijl jij aan het slapen bent, is je lichaam bezig met het restaureren en sterker maken van je lichaam, en dus ook haar. Zorg er dan ook voor dat je haar die rust kan krijgen om te restaureren. Zijde doet dat, omdat het zacht aanvoelt voor je haar en dus geen wrijving veroorzaakt. Het veelgebruikte katoen, daarentegen, is veel ruwer en breekt je haar af terwijl je slaap. O, en nu we het toch over slapen hebben: doe dit niet met nat haar, dan kun je al helemaal gebroken haarpunten verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here