DELEN

Na een lange winter met een groot tekort aan zonuren kijk je weer in de spiegel. Je schrikt terug van de persoon die naar je terug staart: is ze ziek? Aan een bleke huid is soms weinig te doen. Voornamelijk met een bleke huid is een zonnebank niet aan te raden en ook met gezond eten en genoeg sporten kom je niet altijd ver. Gelukkig zijn er heel wat make-uptips voor handen die je bleke huid een instant oppepper geven. Daarom in dit blog vier tips voor een bleke huid!

1. Get creamy

Over het algemeen is een lichte huid droger dan een donkere huid. Daarom heeft het een goede hydraterende verzorging nodig. Begin dus altijd met een goede dagcrème voordat je je make-up gaat aanbrengen. Neem daarna een iets vettere bb cream voor eventuele plekjes die je weg wilt werken, zoals pukkels of het gebiedje onder je ogen. Gebruik je foundation, dan is een lichte, zeer vloeibare foundation een must: deze licht zacht op je huid en laat je huid goed doorademen. Ook belangrijk: gebruik geen poeder meer om je make-up af te werken. Poeders zijn erg droog en vooral bij een lichte huid blijft het ‘op’ je huid liggen.

2. Lipstick en rouge

Geef wat meer kleur aan je gezicht door een fijne, lichte lipstick en rouge te gebruiken. Een goede lippenstift voor dames met een bleke huid is een meestal een rode met blauwe ondertoon – een felrode lipstick die mooi contrasteert met je huid. Een blush kun je het best aanbrengen in een babyroze kleur. Ja, echt. Hoewel babyroze er in het doosje vaak erg heftig uitziet, is dit de meest subtiele kleur voor een lichte huid.

3. Zachte mascara

Heb je niet alleen lichte huid, maar ook erg blonde wimpers? Met een dikke laag mascara zie je daar niets meer van! Toch? Nee. Juist door veel accent te leggen op je wimpers met een volumemascara wordt het contrast tussen je wimpers en huid erg groot. Dit kan er erg koud uitzien. Probeer daarom eens een lichtere mascara, bijvoorbeeld een donkerbruine. Dit geeft je direct een zachtere uitstraling.

4. Pas op voor het zombie-effect

Door niet te veel, of in ieder geval niet te heftige make-up te gebruiken, eindigen veel meisjes met een witte huid een beetje als een zombie. Op een bleke huid valt alles erg snel op, en juist daarom is het superbelangrijk om veel met schaduwen te werken. Dit hoeft overigens helemaal niet veel tijd te kosten – kies in ieder geval voor kleuren die niet te diep gepigmenteerd zijn, of alleen een beetje glans geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here