DELEN

Iedereen weet dat mooi zijn van buiten begint bij mooi zijn vanbinnen. En hoe kun je je inner self in de herfst nu beter tot rust laten komen dan in een spa? Naast dat dit middagje weg heerlijk ontspannend is, heeft het ook een hele rits aan voordelen voor een gezonder en dus mooier lichaam. Here we

1. Verbetert je slaap

Je hebt het vast al vaak meegemaakt. Je bent gaan zwemmen of komt uit een lekker warm bad en daarna voelt je hele lichaam zwaar aan. Je zou om 8 uur wel al onder de wol kunnen kruipen! Dat is niet voor niets. Door warm water ontspannen je spieren zich helemaal waardoor je lichaam zwaar aanvoelt. Het is overigens helemaal niet erg om je daaraan over te geven; integendeel zelfs. Iedereen weet hoe belangrijk slaap is voor een gebalanceerd leven. Zo leidt een goede nachtrust bijvoorbeeld tot minder stress, gezonder eten en een positievere houding.

2. Minder stress

Je lichaam is niet het enige dat aan het relaxen is als jij je in de warme rozensauna begeeft. Ook je brein wordt op dat moment even gereset. Wel zo lekker als je de rest van de dag druk bezig bent met die deadlines op je werk of studie!

3. Een stralende huid

Misschien is een stralende huid niet het eerste waar je aan zou denken als je op het punt staat om naar een spa te gaan. We hebben allemaal natuurlijk vaak genoeg gehoord dat langdurig in warm water zitten je huid juist heel erg uitdroogt! Hoewel ik je het 45°C-bad niet aanraad als je last hebt van een droge huid, is een spa natuurlijk niet hetzelfde als je snikhete douche thuis. Baden zijn verrijkt met heerlijke oliën en kruiden, en dat is niet voor niets. O, en wat dacht je van een fijne gezichtspeeling of een full-body scrub? Hello beautiful skin!

4. Lage bloeddruk

Tja, dit staat natuurlijk redelijk in verhouding met een goede nachtrust en weinig stress, maar het is toch een eigen plekje waard: een spa verlaagt je bloeddruk enorm. Door het warme water moet je hart namelijk harder werken om het bloed rond te laten stromen door je lichaam. Dit zorgt voor een goede doorbloeding van je lichaam.

5. Een schoon lichaam

Uiteraard wordt je lichaam van buiten gereinigd in een spa, maar vooral ook vanbinnen krijgt je lichaam een heuse detox. De hitte opent namelijk je poriën waardoor je huid even goed kan ontluchten. En die ontluchting is meer dan welkom in een gezonde en schone omgeving zoals een spa. Je huid ontgift, en wat je ervoor terugkrijgt is een zachte, schone huid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here