DELEN

Veel mensen hebben last van donkere kringen onder de ogen. De gemakkelijkste oplossing hiervoor is om een concealer en foundation aan te brengen zodat de kringen minder opvallen. Alleen heeft niet iedereen evenveel zin en tijd om iedere ochtend met make-up aan de slag te gaan. Ik geef je 5 tips om donkere kringen minder zichtbaar te maken.

1. Slaap en ontspanning

Het spreekt voor zich, maar voldoende slaap is ontzettend belangrijk. Zorg ervoor dat je gemiddeld 8 uur per nacht slaapt. Door te weinig te slapen ga je er niet alleen vermoeid en ongezond uitzien, maar wordt je weerstand ook nog eens een stuk zwakker. Ook stress kan je beter vermijden, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Plan je agenda niet te vol en neem voldoende rust voor jezelf.

2. Water

Dat je 1,5 liter water per dag moet drinken is geen verzonnen fabeltje. Dehydratatie zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten onder je ogen vergroten en opzwellen met donkere kringen tot gevolg. Zorg er dus voor dat je altijd een flesje water bij de hand hebt.

3. Komkommer

Komkommerplakjes op je ogen leggen is één van de bekendste manieren om van donkere kringen af te komen. Ze hebben een rustgevend effect op je ogen, ze verminderen wallen en ze gaan de verkleuring van je huid tegen. Leg de plakjes 5 à 10 minuutjes op je ogen en de huid onder je ogen zal snel verbeteren.

4. Theezakjes

Als je een theeliefhebber bent is dit jouw ideale oplossing. In plaats van je gebruikte theezakjes de vuilnisbak in te gooien, hou je ze nu gewoon bij. Leg ze ‘s ochtends in de koelkast en wanneer ze afgekoeld zijn, leg je ze gedurende 10 minuten op de huid onder je ogen. De koude van de zakjes en de theïne (de thee variant van cafeïne) die de theezakjes bevatten, gaat de bloeddoorstroming in de dunne huid aan je ogen stimuleren. De tannine in thee zorgt er dan weer voor dat de zwelling en verkleuring onder je ogen afneemt. Vooral kamillethee en zwarte thee zijn aanraders.

5. Bescherm jezelf tegen de zon

Je mag natuurlijk volop genieten van de zon, maar vergeet niet dat die gele bol aan de hemel ook erg schadelijk is voor je huid, zeker voor de gevoelige huid onder je ogen. Daarom is het een must om altijd een crème met een factor 30 aan te brengen op je gezicht en op de huid onder je ogen. Als de zon de kop op steekt is het tevens aangeraden om een zonnebril op te zetten, ziet er nog leuk uit ook!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here