DELEN

Heb je ook zo’n last van een droge huid in de herfst? Wanneer het buiten koud is zien we dat terug op onze huid. De huid is dan ruw en voelt trekkerig aan. Dat is niet fijn, maar ook helemaal niet mooi. Met deze 5 tips wordt je huid weer heerlijk zacht!

1. Smeren

In het najaar heeft je huid voldoende hydratatie nodig. Daarom is het belangrijk om je gezicht en lichaam iedere dag in te smeren met een hydraterende crème. Dit zorgt ervoor dat het vochtgehalte op peil blijft. Voor je gezicht gebruik je best een voedende dag- en nachtcrème. Breng ook één keer per week een voedend gezichtsmaskertje aan. Vooral bij een droge huid is een maskertje met aloë vera en avocado aan te raden. Voor je lichaam kan je kiezen uit een body lotion of body butter. Een body butter is dikker en is vooral een aanrader als je huid écht droog is.

2. Water drinken

Hydratatie van binnenuit is ook enorm belangrijk. Drink daarom minstens 1,5 liter water per dag. Vind je het moeilijk om voldoende water te drinken als het buiten koud is? Dan is thee een goed alternatief. Het is warm én gezond! Alcohol en cafeïnehoudende dranken laat je beter links liggen want die hebben een vochtafdrijvende werking.

3. Lauwe douche / bad

Wanneer je een bad of douche neemt, gebruik dan liever geen te heet water. Op een koude dag is het natuurlijk heerlijk om een warme douche of een stomend heet bad te nemen, maar helaas hebben deze hoge temperaturen een uitdrogend effect op onze huid. Wees dus streng voor jezelf en zet de kraan een paar graadjes lager.

4. Omega 3

Plantaardige oliën staan bekend om hun huidverzorgende kwaliteiten. Zet ook eens vaker vette vis zoals forel en zalm op het menu. Deze bevatten omega 3 vetzuren die goed zijn voor de vochtbalans van de huid. Omega 3 geeft je huid een flinke boost en maakt ze zacht en soepel. Geen fan van vis? Dan zijn groene bladgroenten, zoals bijvoorbeeld spinazie, en noten ook een goed idee.

5. Gezonde lucht

Om het in huis warm te houden stoken we heel wat af. Helaas is de warme en vooral droge lucht niet goed voor onze huid. Gelukkig kan je dit probleem gemakkelijk oplossen door bakjes water aan de verwarming te hangen. Ook regelmatig verluchten is de boodschap!

Heb jij last van een droge huid? Wat doe jij hier tegen? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: Last van droge handen? 10 droge handen tips!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here