DELEN

Wat hebben alle modellen overeen? Ze hebben een fantastisch mooie huid! Door je huid goed te verzorgen, blijft deze veel langer mooi, waardoor je er tot op hoge leeftijd een stuk jonger uit kunt zien. En dat alleen: het is natuurlijk ook gewoon heel gezond voor je. Wil jij ook tips voor een gezonde huid? Lees dan hier de gebruiken van hen die al lange tijd van hun stralende huid genieten!

1. De juiste reiniging

Slapen met make-up is een echte no-go. In de nacht heeft je huid immers goed de tijd om zichzelf te vernieuwen en te repareren, maar daarvoor moet het wel vrij zijn van andere stoffen en goed gehydrateerd worden. Een goede reiniging ligt daarbij aan de basis. Maar dat niet alleen: je moet er ook goed opletten welke producten je precies gebruikt. Een droge huid gaat daarom voor een zachte melkreiniging, terwijl een vette huid het beste make-upverwijderaar op oliebasis gebruikt.

2. Genoeg water

Gedurende de dag raak je veel vocht kwijt. Je moet je lichaam dus genoeg vocht blijven geven om goed gehydrateerd te blijven! Per dag zou je 1,5 tot 2 liter water mogen drinken – afhankelijk van je bewegelijkheid en je gewicht. Dit mag overigens ook thee zijn.

3. Gezond dieet

En niet alleen water komt je huid ten goede. Minstens zo belangrijk is het dat je je lichaam van de juiste voedingsstoffen voorziet. Want ook zie je het misschien niet direct, vitaminen en mineralen zijn ont-zet-tend belangrijk voor de wederopbouw van je lichaam en huid. Een salade met noten of vette vis zorgt er bijvoorbeeld voor dat je genoeg omega-3-vetzuren binnenkrijgt, wat belangrijk is voor een beschermend vetlaagje over je huid. Vitamine a en b helpen je huid dan weer om elastisch te blijven.

4. Let op je vingers

Ja, naast de luchtverontreiniging of andere externe invloeden op je huid, kun je ook zélf veel vuil op je gezicht voorkomen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens op gelet hoe vaak je je gezicht hebt aangeraakt met je vingers? En dat je je handen ook voor talloze andere dingen gebruikt op een dag? Inderdaad, ook via je je handen kun je je gezicht stiekem vervuilen. Afblijven dus!

5. Hallo zonnebrandcrème

Haal jij nu het lente wordt weer de zonnebrandcrème uit de kast? Dan zal dat vanaf nu de laatste keer zijn! Wil je een gladde, gezonde huid behouden, dan kun je je huid het beste elke dag beschermen met een zonnebrandcrème. De uv-straling in de zon dringt namelijk tot diep in onze huid door, en richt daar schade aan – met een zonnebrandcrème voorkom je dit. Twee side notes die wel gemaakt moeten worden: in de Nederlandse winters kom je gemakkelijk weg met zonnebrandcrème in alleen je gezicht, en de meeste dagcrèmes bevatten al een uv-filter. Handy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here