DELEN

Eindeloze regen, een gure wind en freezing ochtenden: de winter staat nu echt voor de deur. En daarmee verwelkomen we ook weer de beauty perikelen die het met zich meebrengt, zoals statisch haar en een droge huid. Of toch niet? Een mooie meid is voorbereid, en daarvoor zijn onderstaande beautyproducten een must!

Gezichtsreiniging

Ook al denken veel mensen dat de winter vereist dat je vooral extra dingen op je huid smeert, is de belangrijkste handeling in je winterse ochtendroutine dat je je gezicht goed schoonmaakt. Immers, door een goede, maar zachte, gezichtsreiniging geef je je huid de kans om de dagcrème, die je hierna opsmeert, goed op te nemen. Goede bescherming gegarandeerd!

Oogcrème

De huid onder je ogen is heel dun, en kan daarom in de winter wel wat extra bescherming gebruiken. Oogcrèmes zorgen ervoor dat fijne lijntjes onder je ogen geen kans krijgen, waardoor jij die frisse look behoudt. Extra tip: een crème voor de winter mogen echt lekker vet zijn!

Lippenbalsem

Een van de eerste dingen die je opmerkt als het winter wordt, zijn je droge lippen. Wil je toch nog smooth voor de dag komen, ook na eindeloos gebruik van de föhn en je verwarming op 25°C? Dan stop je gemakkelijk een fijne lippenbalsem in je tas. Zijn je lippen overigens echt heel erg droog? Dan is het het slimste om voor een neutrale lippenbalsem te gaan; balsems met een kleurtje drogen je lippen nog meer uit.

Body butter

Een absolute must voor in de winter: body butter. De reden hiervoor ligt niet alleen bij het droge klimaat binnen en buiten, ook de warme douchen hebben hun aandeel. Smeer daarom niet alleen met body butter, let er ook op dat je niet te vaak een (te warme) douche neemt. Sommige delen van het lichaam, zoals je buik, armen en benen, hebben namelijk helemaal niet dagelijks een douche nodig! Toch een warme douche genomen? Kies dan dus voor een vette crème voor droge huid.

Goede parfum

Wist je dat je droge huid in de winter ervoor zorgt dat je parfum in je huid trekt in plaats van dat het verdampt? Consequentie daarvan is dat je parfum minder aanwezig is. Dat is dan ook de reden – naast typische zomer- en wintergeuren – dat er parfums voor in de winter bestaan. Deze zijn dus vaak zwaarder, waardoor je ook in de winter nog heerlijk ruikt. Ga op zoek naar warme ingrediënten zoals roos en iris, citrus en sinaasappel of sandelhout en vanille.

Haarolie

Droge lucht, droog haar en wollen truien. Dat kan maar één ding betekenen: statisch haar! Naast dat het heel vervelend en oncharmant kan zijn, is het vooral ook slecht voor je haar. Dit is namelijk een schreeuw van je haar dat het extra goed gevoed wil worden. Dat doe je door een fijne haarolie aan te brengen. Let hier wel bij op: dun en fijn haar gaat er al snel uitzien alsof het instant nat is. Breng in dat geval de haarolie dan ook alleen aan in de punten: dit maakt je haar niet onnodig zwaar (en nat) en geeft alleen bescherming daar waar het nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here