DELEN

Vrijwel iedere vrouw heeft een haardroger in huis. In eerste instantie wordt een haardroger gebruikt om je haar te drogen, maar wist je dat dit toestel nog veel meer kan dan dat? Wij zetten 8 dingen op een rijtje waar je een haardroger voor kan gebruiken.

1. Kreuken

Je kan natuurlijk niet echt strijken met een haardroger, maar je kan er wel snel vervelende kreuken uit je bloesje mee wegwerken. Hang het kledingstuk aan een kapstok, bevochtig de kreuk met bijvoorbeeld een textielverfrisser, trek goed strak en föhnen maar!

2. Stickers

Tegenwoordig zit er op alles een prijsstickertje die je er niet makkelijk af krijgt. Bloedirritant! Een tip is om de lijm te smelten door erover te gaan met de haardroger. Daarna kan je het stickertje er meteen aftrekken.

3. Natte schoenen

In de winter kan het wel eens gebeuren dat je met natte schoenen thuiskomt. De oplossing? Droog je schoenen met de warme lucht van de haardroger. Je kan je natte schoenen ook enkele dagen laten staan met proppen krantenpapier erin, maar dat duurt natuurlijk langer. Ga dus voor de föhn!

4. Kleurpotloden

Kinderen kleuren wel vaker buiten de lijntjes, bijvoorbeeld op de kinderstoel of zelfs op de muren. Geen paniek! Blaas warme lucht op het kunstwerk, totdat je het weg kan vegen met een vochtig doekje en wat schoonmaakmiddel.

5. Kaarsvet

Het vorige trucje werkt overigens ook om kaarsvet te verwijderen zonder je tafel te beschadigen. Ontzettend handig, toch?

6. Waterdamp spiegel

Je herkent het waarschijnlijk wel. Na een warme douche is je spiegel helemaal bedampt. Ook hier is je haardroger je redder in nood. Richt hem een paar seconden op je spiegel en voilà. Zo hoef je geen eeuwen te wachten vooraleer je jezelf weer in de spiegel kan zien.

7. Nagels drogen

Als je nagellak moeilijk wil opdrogen, dan kan je het droogproces versnellen door de föhn op je nagels te richten. Let op: zet de haardroger wel op de koude stand. Erg handig als je haast hebt of stiekem gewoon ongeduldig bent.

8. Make-up poeder

Als laatste nog een bekend probleem. Je wil in alle haast nog wat poeder op je gezicht aanbrengen, maar in plaats daarvan belandt het poeder op je kleding. Je eerste reactie is om met je handen het poeder van je kleding te vegen, maar helaas maak je het zo nog erger. Neem liever je föhn en zet hem op de laagste stand om de make-up van je kleding te blazen.

Kende jij deze tips al? Waar gebruik jij een haardroger zoal voor? We zijn benieuwd naar je reactie!

Lees ook: 15 dingen waar je vaseline voor kan gebruiken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here