DELEN

Acrylnagels vs gelnagels – Kunstnagels van gel of acryl zijn ideaal voor als je zelf niet gezegend bent met mooie, sterke en lange nagels. Maar wat is het verschil tussen acryl en gelnagels? Hieronder ontdek je wat het verschil is tussen deze twee soorten kunstnagels.

Acrylnagels vs gelnagels

Wat zijn acrylnagels?

In de jaren ’70 werd ontdekt dat je kunstnagels van acryl kunt maken. Door een vloeistof en een poeder te mengen, krijg je een bolletje dat je over je nagels lakt. Acrylnagels drogen aan de lucht. Zodra ze zijn uitgehard, moet je ze in de juiste vorm vijlen en polijsten. Daarna kan je nog een nagellak of nail art aanbrengen die je mooi vindt.

Wat zijn gelnagels?

Gelnagels zijn in de jaren ’90 ontdekt. Er werd een gel ontwikkeld om kunstnagels mee te maken. De stroperige substantie wordt gemaakt van polymeerhars. Gelnagels aanbrengen doe je in drie fases.

Eerst breng je een basislaag gel aan. Deze laat je uitharden met behulp van een uv-licht. Daarna breng je de gewenste kleur aan en laat je deze laag ook weer goed uitharden onder een uv-lamp. Vervolgens breng je nog een toplaag aan die je ook onder de lamp laat uitharden.

Gelnagels vs acrylnagels

Wat is het verschil acryl- en gelnagels?

Bij zowel gel- als acrylnagels heb je een ruime keuze in kleuren en eventueel nail art. Ze zorgen beide voor een prachtig resultaat en mooie nagels. Weet je niet goed welke kunstnagels je moet kiezen? Hieronder zetten we de belangrijkste verschillen op een rijtje!

Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels. Daarnaast voelen ze ook natuurlijker aan. Gelnagels hebben van nature een mooie glans. Voor acrylnagels heb je extra nagellak nodig om glanzende nagels te creëren. Gelnagels zijn zacht, buigzaam en flexibel, terwijl acrylnagels harder en robuuster zijn. Acrylnagels kunnen daarom beter tegen een stootje. De kans op breken is wel groter doordat ze niet meebuigen. Acrylnagels zijn zeer sterk en blijven daardoor langer mooi dan gelnagels.

Bij het aanbrengen van acrylnagels ruik je dikwijls een onaangename, chemische geur. Bij gelnagels heb je hier geen last van. Voor het aanbrengen van gelnagels heb je een speciale uv-lamp nodig. Dit kost dikwijls veel tijd. Acrylnagels daarentegen drogen gewoon aan de lucht en zijn daarom sneller klaar. Kunstnagels van acryl zijn dikwijls goedkoper dan gelnagels.

Wanneer je gelnagels wilt verwijderen, dan moet je ze eraf vijlen. Hierdoor zijn ze moeilijk te verwijderen dan acrylnagels. Het beste is om de gelnagels door een schoonheidsspecialiste te laten verwijderen.

Verschil acryl- en gelnagels

Besluit

Acryl nagels of gelnagels: welke kunstnagels je ook kiest, dat bepaal je helemaal zelf. Bij je keuze is het verstandig om bovenstaande verschillen mee te nemen en te kijken wat het beste bij jouw wensen past. Zorg er wel voor dat je niet constant kunstnagels draagt. Het is belangrijk om je nagels af en toe een weekje te laten ademen. Zo hou je je nagels gezond en sterk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here