DELEN

Droom je van een stralende, zonnige teint en dat het hele jaar door? Dan kan je een bronzer gebruiken. Met een bronzer breng je de zomer op je huid, zonder dat je de zon nodig hebt. Welke bronzer past bij jouw huid? Welke tint moet je kiezen? En hoe gebruik je bronzer? In deze blogpost vind je de beste tips voor een zomers en zonnig snoetje!

bronzer gebruiken

Bronzer gebruiken: welke variant past bij jouw huid?

Bronzers zijn in verschillende tinten en texturen verkrijgbaar. Poeder is de meest bekende, maar er zijn ook bronzers in crème- en vloeibare vormen, met of zonder glans. Of je het beste voor een crème- of poederbronzer kiest, is afhankelijk van je huidtype.

Droge huid

Een droge huid heeft baat bij een crèmebronzer, want deze laat je huid er meer gehydrateerd uitzien. Je kunt ook een poeder met een glanzende of satijnachtige finish gebruiken.

Gemengde huid

Heb je een gemengde huid? Dan kan je zowel een crèmebronzer, poeder als vloeibare variant gebruiken. Uitproberen is de boodschap!

Vette huid

Wanneer je een vette huid hebt, dan kies je het beste voor een matterende poederbronzer. Glans kan je beter vermijden want deze kan je vette T-zone (voorhoofd, neus en kin) benadrukken.

Acne of andere onzuiverheden

Heb je last van acne of andere onzuiverheden? Kies dan voor een minerale poederbronzer. Deze bevat geen talk en is dus ideaal voor een (acne)gevoelige huid. Je kunt ook prima een minerale poederfoundation nemen die een tintje donkerder is en deze als bronzer gebruiken.

hoe gebruik je bronzer

Welke tint kiezen?

Waarvoor gebruik je bronzer? Deze make-up dient om je teint een warm en zonnig gloedje te geven. Daarom kies je het beste een tint die niet te koel is en waarbij je naar je huidtype kijkt. Heb je een lichte huid? Dan staan perzikkleurige bronzers heel mooi! Goudtinten in bronzers kan je beter vermijden, want dit kan al snel voor een gelig resultaat zorgen. Heb je een donker huidtype? Dan kan je een bronzer gebruiken met bruine en bronzige tinten. Deze geven je teint meer diepte en creëren zo het mooiste resultaat.

Hoe gebruik je bronzer?

Bronzer aanbrengen gezicht? Je kunt het beste bronzer aanbrengen met een grote poederkwast voor een luchtig en natuurlijk resultaat. Met een klein kwastje kan je preciezer werken, maar hoe kleiner het kwastje, hoe intenser het resultaat zal zijn. Daar moet je dus wel rekening mee houden.

Waar bronzer aanbrengen? De beste tip is om volgens de omgekeerde drie te werken. Vervaag een beetje bronzer aan je voorhoofd (vergeet je haargrens niet), op je jukbeen en je kaaklijn. Ook een vleugje onder je kin en op je neus geeft een mooi resultaat. Let op: bronzers zijn dikwijls erg gepigmenteerd. Breng daarom liever een klein beetje poeder op je kwast, klop het overtollige af en bouw de kleur langzaam op, laagje per laagje.

Ook handig om te weten is dat bronzers doorheen de dag donkerder worden. Daarom breng je ’s ochtends beter niet direct een volle laag aan. Geef het product liever de tijd om met je huid te versmelten. Als je het fijn vindt, kan prima een blush en bronzer aanbrengen, en eventueel een beetje highlighter (glanspoeder). Zo maak je je make-up helemaal af!

waarvoor gebruik je bronzer

Hier vind je nog meer make-up tips:

Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten
Hoe ogen groter laten lijken?
Make up kwasten schoonmaken: 3 manieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here