DELEN

De schoenentrends 2021 zijn verrassend! Je verwacht het misschien niet, maar plat is dé trend van het komende jaar. Dit is eigenlijk niet zo vreemd in deze periode. Wie draagt er nu hoge hakken voor een zoom-meeting vanuit huis? Een andere verrassing is de terugkeer van de gladiatorsandalen. Vooral de chunky sandalen zijn één van de tofste lente schoenen! In dit artikel zetten we de leukste schoenen trends 2021 op een rijtje, met de nadruk op de schoenen lente 2021 waar je binnenkort al van kan genieten!

schoenentrends 2021

1. Schoenentrends 2021: zomers beige

Na de winterse sneakers en enkellaarsjes zien we binnenkort iets nieuws: zomers beige! Zomers beige is een mix van gebroken wit, beige en camel. Dit zijn ook meteen de modekleuren 2021. Het ene paar lente schoenen is iets warmer en neigt meer naar camel, terwijl het andere paar een tikkeltje koeler is en eerder neigt naar gebroken wit. Hoe dan ook, de verzamelnaam is zomers beige! Je ziet deze kleur vooral terug bij chelsea boots, enkellaarsjes, maar ook bij zomerse boots, sandalen en sneakers.

Tip: je kunt zomers beige prima combineren met andere beige tinten voor een mooi ton-sur-ton-effect, met zwart of wit, of een ander kleurtje zoals denimblauw!

2. Schoenen trends 2021: mix van materialen

Als we naar de schoenentrends 2021 kijken, dan is deze sneakertrend niet meer weg te denken uit het modebeeld. Het zijn echte blikvangers waarbij ‘less is more’ zeker niet van toepassing is. ‘More is more’ is beter geschikt en het liefst nog een beetje extra. Bij deze trend worden verschillende materialen, kleuren en prints met elkaar gecombineerd in één schoen. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van leer, suède, nylon, glitters en metalen details. In 2021 mag het elke dag een feestje zijn aan je voeten!

3. Lente schoenen: vlechtwerk

Bij de lente schoenen en zomer schoenen is vlechtwerk helemaal hot! En dan hebben we het niet zozeer over mooi ingevlochten kapsels, maar over schoenen van gevlochten materialen zoals leer, suède, riet en touw. In de zomer zien we vlechtwerk vooral bij enkellaarsjes, sandalen, espadrilles, slippers en zelfs tassen!

4. Schoenen lente: chunky sandalen

We zeiden het hierboven al: chunky sandalen zijn één van de populairste schoenen trends 2021. Na de chunky boots en chunky sneakers volgen nu ook de slippers en sandalen. Komende lente en zomer kan je dus fashionable én comfy voor de dag komen! Chunky sandalen zien er namelijk niet alleen leuk uit, ze zitten ook heerlijk. Dikwijls hebben deze sandalen brede banden waardoor ze extra comfortabel zitten. Daar word je toch helemaal blij van?

5. Androgyn

De grenzen tussen dresscodes voor vrouwen en mannen lijken steeds meer te vervagen. Komende lente en zomer zijn herenschoenen helemaal trendy. Hiermee kan je een statement van genderneutraliteit maken. Maar je kunt er natuurlijk ook je meest comfortabele business look mee creëren. Als je de androgyn ook nog eens combineert met de zomers beige trend, dan ben je helemaal mee met de schoenen trends 2021. Onderstaande schoenen zijn daar een mooi voorbeeld van!

6. Schoenen met ketting

De laatste schoenen lente 2021 die we vaak terug gaan zien, zijn schoenen met ketting. De voorbije seizoenen hebben we kettingen al dikwijls terug zien komen, en vanaf dit jaar worden deze glimmende items ook aan je schoenen bevestigd. Een gouden of zilveren ketting geeft direct extra cachet aan je favoriete schoenen, zeker als ze verder wat klassiek zijn.

Zo, dit zijn de leukste schoenentrends 2021. Vooral de lente schoenen dames zien er veelbelovend uit! Wat zijn jouw favoriete lente schoenen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here