DELEN

Lachten we paar jaar terug nog allemaal om onze kinderfoto’s, vandaag de dag zien we het liever als inspiratie. Inderdaad, de jaren negentig zijn terug van weggeweest! Topmodellen als Gigi Hadid en Kendall Jenner steken regelmatig weer de loef af met een outfit die regelrecht uit de jaren negentig lijkt te zijn gekomen. En wij gaan daar slaafs in mee. Welke trends draag jij?

Chokers

Misschien was dit wel één van de eerste accessoires die ons liet beseffen dat de jaren negentig zo slecht nog niet waren. Het begon met de eerdergenoemde Kendall en Gigi, en al gauw volgde er een ware hype op Instagram. En laten we eerlijk zijn, ze zijn nog steeds een instant upgrade voor je outfit!

Chunky schoenen

Doen schoenen met een chunky zool jou ook direct aan de Spice Girls denken? Hoewel de platform schoenen een kleine verandering hebben doorstaan om in onze tijd gezien te mogen worden, is de vergelijking met de Spice Girls-schoenen niet ver weg. Overigens zijn dikke zolen met alle soorten schoenen te combineren. Gympen, laarzen, hakken: ze kunnen allemaal met een platform. Zie jij jezelf overigens liever in de nineties grunge stijl dan in die van de Spice Girs? Ga dan voor chunky schoenen met ruw, zwart leer!

De mom jeans

Het heeft even geduurd voor de mom jeans haar plekje veroverde in het straatbeeld, maar nu ze er is, is ze er ook goed! Deze stugge denimbroek met hoge taille is voor velen een ware verademing. Al helemaal na jaren waarin eerst de heupbroek en vervolgens de skinny jeans hoogtij vierden. Nee, met de mom jeans mogen vrouwen voortaan weer comfy de straat op!

Het witte T-shirt

Met een oversized plain white tee heb je direct de nineties stijl van Kate Moss te pakken! Wederom ontzettend comfortabel – het kenmerk van de jaren negentig -, daarnaast het perfecte bewijs van dat een shot grunge niet moeilijk hoeft te zijn. Combineer het witte shirt het liefst met ruwe denim, zowel jeans als jas, en zwarte Dr. Martens. Punkconcert, anyone?

Denim

Eén blik in je vroegere fotoalbum en je ziet het al meteen: de jaren negentig gaan hand in hand met denim. Heel veel denim. Je draagt het in de eerdergenoemde mom jeans, maar ook in (oversized) spijkerjassen, tuinbroeken, rokken en overhemden. En voor als dat nog niet genoeg was, kun je ze nog allemaal met elkaar combineren ook!

Sporty spice

Was de mom jeans al comfortabel, met de terugkomst van Mel C gaan we al helemaal relaxed de straat op! Voor een trainingsbroek in de aula hoef je je echt niet meer te schamen, maar zelfs op sommige kantoren blijft de trainingsbroek niet ongezien. Okay, ook deze trend heeft dan wel een upgrade naar het heden gehad, en dus zijn de broeken niet zo glimmend en fel als die van Mel C. Wel zijn de trackpants gemaakt van elastiek, een dunne stof en met sportieve accenten. Is comfort niet een trend die gewoon blijven moet?

Crop top

Ooit afgevraagd hoe je je outfit een casual ugrade geeft? Het antwoord ligt uiteraard in de jaren negentig: de crop top. Met deze korte top maak je je look net een beetje meisjesachtiger, alternatiever en anarchistischer in één klap. En dat terwijl je ook nog eens je resultaat van de sportschool kunt showen. Is je buikje juist de reden om een crop top te mijden? No worries! Combineer de crop top met die andere fijne trend, de high waist (mom) jeans, en het enige wat nog te zien kan zijn is een sexy lijntje taille. Va-va-voom!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here