DELEN

Het is niet omdat je een bril draagt, dat je geen make-up mag dragen. Integendeel, make up voor brildragers ziet er ontzettend mooi uit. Een vleugje concealer, oogschaduw en mascara doet je stralen en brengt je ogen mooi in balans met je montuur. Make up voor brildraagsters, hoe pak je dat aan? Met onderstaande tips creëer je de perfecte make up met bril!

1. Make up voor brildragers: een egale teint

Bij make up voor brildraagsters is een egale teint heel belangrijk. Een beetje foundation en concealer egaliseert je teint en verdoezelt oneffenheden zoals puistjes en pigmentvlekjes. Dat is vooral fijn rondom je ogen want brilglazen hebben de neiging om imperfecties te vergroten.

Foundation

Kies een foundation naargelang je huidtype (normaal, droog, vet, gevoelig…) en zorg ervoor dat je de juiste kleur gebruikt zodat het resultaat er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Test de foundation altijd op je gezicht zelf, het liefst aan de rand van je kaaklijn. Je handen en armen hebben een andere kleur dan je gezicht waardoor ze niet de perfecte testbasis vormen. Reinig en hydrateer je huid en breng daarna je foundation aan. Je kunt foundation aanbrengen met je vingers, een foundation kwast of een vochtige make-up spons.

Concealer

Een concealer dient om oneffenheden zoals wallen en donkere kringen weg te werken. Dat is handig als je een bril draagt want je montuur kan voor een schaduw onder je ogen zorgen. Je kunt je concealer na de foundation gebruiken, of zonder foundation als je weinig tijd hebt of liever niet te veel make-up draagt.

Fixeren

Omdat je bril op je gezicht rust is het belangrijk dat je alles mooi fixeert om strepen en een afdruk te voorkomen. Breng daarom een laagje transparant poeder over je make-up aan en focus daarbij op je neusbrug en wangen, waar je montuur je gezicht raakt. Als je helemaal zeker wilt zijn dat je make up met bril goed blijft zitten, dan kan je eventueel nog een fixatiespray over je gezicht verstuiven. Dit wordt ook wel een setting spray genoemd.

Lees ook: Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten

2. Make up voor brildraagsters: mooie wenkbrauwen

Bij make up met bril zijn mooie, verzorgde wenkbrauwen een must. Een bril trekt namelijk onrechtstreeks de aandacht naar je ogen en wenkbrauwen. Daarom is het belangrijk dat je wenkbrauwen een mooie vorm hebben en netjes zijn bijgewerkt. Laat ze de eerste keer in model brengen door een schoonheidsspecialiste. Daarna kan je de haartjes makkelijk zelf weghalen met een pincet. Als je het fijn vindt, kan je natuurlijk bij de schoonheidsspecialiste blijven gaan. Zo heb je meteen ook een heerlijk momentje voor jezelf!

De juiste wenkbrauwvorm zorgt voor een frisse, open uitstraling. En laat dat nét zijn wat je bij bril make up nodig hebt. Heb je weinig haartjes van jezelf of wil je ze graag wat voller maken? Dan kan je ze accentueren met een wenkbrauwgel of wenkbrauwpoeder. Permanente make-up wenkbrauwen is natuurlijk ook mogelijk.

3. Make up met bril: frisse oogmake-up

Naast mooie wenkbrauwen is ook frisse oogmake-up heel belangrijk bij een make up bril. Met een vleugje oogschaduw, mascara en eventueel een oogpotlood of eyeliner laat je je ogen prachtig uitkomen. Zo kunnen ze niet ‘wegvallen’ achter je brilglazen. Breng gerust een dotje highlighter aan op je binnenste ooghoek en net onder je wenkbrauwen, dat licht je ogen mooi op!

Ben je bijziend? Dan zullen je brilglazen je ogen verkleinen. Om je ogen groter te laten lijken, gebruik je best lichte oogschaduw kleuren. Ben je verziend? In dat geval zullen je brilglazen je ogen juist vergroten. Je kunt dan beter experimenteren met donkere kleuren oogschaduw. Met een potloodlijntje boven of onder je oog kan je je ogen lichtjes verkleinen.

4. Opvallende wimpers

Ook mascara is onmisbaar bij make up brillen. Het zet je wimpers in de verf en geeft je een frisse, wakkere blik. Kies voor een mascara dat vooral volume geeft en niet te veel lengte. Op die manier vermijd je dat je wimpers tegen je brilglazen tikken. Krul ze eventueel eerst met een wimperkruller voor je je mascara aanbrengt.

5. De finishing touch

Heb je nog een paar minuten over? Of maak je je op voor een speciale gelegenheid? Ga dan voor de finishing touch en werk je teint af met een beetje blush op je wangen. Om vlekken te voorkomen, zorg je er wel best voor dat je blush je montuur niet raakt. Ook highlighter doet je stralen! Breng een beetje glanspoeder aan op je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboogje (het boogje bovenaan je lippen).

Breng tenslotte een lippenstift aan die je look helemaal afmaakt. Hierbij is het belangrijk dat je lippen niet dezelfde kleur hebben dan je bril. Dat leidt de aandacht af van je ogen, terwijl deze net mogen opvallen!

Zo, met deze tips creëer je prachtige make up voor brildragers! Als we nog één laatste tip mogen geven: de perfecte manier om je make-up aan te brengen als je een bril draagt, is met een vergrotende make-up spiegel. Deze zoomt in op je gezicht zodat je alles tot in de puntjes kunt zien, zonder dat je een bril draagt!

Lees ook: 10 slechte beauty gewoontes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here