DELEN

Plastische chirurgie heeft geen al te beste naam. Kwakzalvers en zelfverklaarde goeroes hebben het een beetje verpest voor de plastisch chirurgen die het allerbeste voorhebben met hun klanten. Er zijn namelijk heel wat goede redenen om plastische chirurgie wél te overwegen. Dingen waar je misschien niet meteen aan dacht, maar die je blik op cosmetische of plastische chirurgie grondig zullen veranderen. Onderstaande goede redenen komen misschien niet meteen bij je op, maar horen net zo goed bij plastische chirurgie.  

Ooglidcorrectie: tegen een vertroebelde blik

Je denkt er niet meteen aan, maar één van de vaakst voorkomende ingrepen bij de plastisch chirurg is de ooglidcorrectie. En anders dan wat de meesten denken, is dat niet altijd om er een paar jaar jonger uit te zien of om ineens Bambi-ogen te hebben. Een ooglidcorrectie is vaak gewoon nodig om goed te blijven zien. Sommige mensen hebben van zichzelf al hangende oogleden, en vaak verergerd dat met het ouder worden. Soms hangt het ooglid zo ver over, dat de persoon in kwestie niet goed meer kan zien. Op zo’n moment is een ooglidcorrectie gewoon ook het best voor de gezondheid! 

Borstvergroting: zeg niet zomaar ‘valse borsten’

Borstvergroting zeg niet zomaar ‘valse borsten’

Vraag aan tien mensen wat ze verstaan onder plastische chirurgie en meer dan de helft zal een borstvergroting noemen als voorbeeld. En inderdaad: heel veel vrouwen willen graag een maatje meer. Maar denk hierbij niet meteen aan een absurd grote cup. Een goede plastisch chirurg zal altijd een cup aanraden die in verhouding is met de rest van het lichaam. Vaak gaat het ook over vrouwen die zo goed als geen boezem hebben en zich daardoor heel onzeker voelen. Door een kleine borstvergroting voelen ze zich meteen veel beter in hun vel. Wanneer iemand een cupmaat zou krijgen die veel te groot is in verhouding met haar lichaam, is de kans heel groot dat de dame in kwestie later spijt krijgt van de borstvergroting. En dat kan toch niet de bedoeling zijn! 

Weg met littekens

Tot slot is er ook altijd de plastische chirurgie die komaf maakt met littekens uit het verleden. Heel wat plastische chirurgie zorgt ervoor dat mensen grote littekens kunnen verwijderen. Vaak is dat niet alleen omdat het mooier is, maar ook om niet constant aan een negatieve gebeurtenis herinnerd te worden. Een kant van plastische chirurgie die vaak onderbelicht blijft, als je ’t ons vraagt. 

Om welke reden je ook langsgaat bij een plastisch chirurg, zorg dat je op voorhand goed geïnformeerd bent en ga niet bij de eerste de beste. Een goede chirurg zal steeds heel wat gesprekken vooraf inplannen en je op de hoogte brengen van alle voor- en nadelen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here