DELEN

Wil je eelt verwijderen onder je voeten? Een beetje eelt kan geen kwaad en beschermt zelfs je voeten. Overtollig eelt moet je voorkomen want dit kan tot verschillende klachten leiden. Zo kan je last krijgen van pijnlijke plekken of kloven. Bovendien zien die gele, verharde plekken er niet zo mooi uit. Meestal ontstaat eelt door niet goed passende schoenen, zweetvoeten of een verkeerde stand van de voeten. Maar ook als je veel moet staan voor je werk of overgewicht hebt, komt er meer druk op je voeten waardoor de kans groter is dat je eelt ontwikkelt. Het beste is om eelt verwijderen voet over te laten aan een pedicure, maar door de coronamaatregelen is dat natuurlijk niet mogelijk. Daarom delen wij in dit artikel een aantal stappen om zelf eelt te verwijderen. Eelt voeten verwijderen, zo doe je dat!

eelt verwijderen

1.Eelt verwijderen voet: neem een voetbadje

Eelt voeten verwijderen? Als eerste is het belangrijk om je voeten te laten weken in een lauwwarm voetbad, bij voorkeur tien minuutjes zodat het eelt zacht kan worden. Om er voor jezelf een heerlijk me time momentje van te maken, kan je er badolie, badzout of een badbruistablet aan toevoegen. Op die manier ruiken je voeten ook lekker fris!

Je kunt ook twee eetlepels baking soda (ook wel zuiveringszout genoemd) aan je voetbad toevoegen. Baking soda helpt het eelt weker te maken en het heeft ook nog eens een antibacteriële en schimmelwerende werking. Ook azijn en citroen helpen om de huid weker te maken. Door het hoge zuurgehalte wordt de harde huid zacht gemaakt. Azijn heeft trouwens ook een antibacteriële en schimmelwerende werking. Dit ingrediënt is niet alleen goed voor je voeten, je kunt er ook veel dingen in huis mee schoonmaken. Lees hier waarom azijn het wondermiddel in huis is!

voetbad

2. Eelt voeten verwijderen: scrub je voeten

Hoe eelt verwijderen? Een tweede stap bij het voet eelt verwijderen is scrubben. Omdat je huid nu zacht is, kan je je voeten scrubben met een scrubgel of scrubhandschoen. Zo verwijder je dode huidcellen en worden je voeten heerlijk zacht. Spoel na het scrubben je voeten goed af en droog ze af. Waar een scrub nog goed voor is? Dit product helpt tegen ingegroeide haren en zorgt ervoor dat jij je zomerkleur nog langer vasthoudt.

3. Voet eelt verwijderen met een puimsteen, eeltrasp of eeltvijl

Hoe verwijder je eelt? Je voeten scrubben is een goed begin, maar soms is deze behandeling niet voldoende voor hardnekkige eeltplekken en eeltknobbels. Overtollig eelt kan je best verwijderen met een puimsteen, eeltrasp of eeltvijl. Hierbij is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Er moet namelijk wat eelt op je voeten blijven zitten als beschermlaag. Als je te veel eelt weghaalt, beschadig je de levende cellen van de opperhuid. Er kunnen dan wondjes en infecties ontstaan, en dit kan pijnlijk zijn bij het dragen van schoenen. Onze tip is: je kunt beter te weinig eelt weghalen dan te veel.

Spoel je voeten nogmaals goed af en droog ze. Door je voeten goed te drogen, voorkom je schimmels. Vooral tussen je tenen ontstaat makkelijk schimmel als er vocht achterblijft.

eelt verwijderen voet

4. Ga voor mooie en verzorgde voeten

Zodra het eelt verwijderen voet is gelukt, is het tijd om je voeten verder te verzorgen. Hoe je dat doet? Smeer je voeten in met een lekkere, hydraterende crème. Zo blijven ze ook na het eelt behandelen heerlijk zacht. Als je je nagels ook nog in een mooi kleurtje lakt, dan zijn je voeten helemaal klaar voor de lente! Lees ook dit artikel: Mooie en verzorgde voeten in 5 stappen

5. Andere hulpmiddelen voor eelt voeten verwijderen

Verder zijn er nog allerlei producten verkrijgbaar voor eelt verwijderen voet. Zo zijn er onder andere eeltcrèmes met salicylzuur die het eelt weker maken waardoor het makkelijker te verwijderen is. Er bestaan zelfs speciale eeltpleisters met salicylzuur. Maar let op: vaak zijn er aan deze producten ook vervelende bijwerkingen verbonden. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van jeuk, een branderig gevoel, beschadiging van de gezonde huid, droge huid of trekkerig gevoel. Heb je diabetes? Dan gebruik je beter geen producten met salicylzuur.

Omdat het soms lastig is om bij je voeten te kunnen, zijn er schuurbanden ontwikkeld waarmee je je voetzool kunt schuren. Zo’n band heeft aan beide kanten een handvat waardoor je van een afstand kunt eelt weghalen. Ook dit is niet zonder gevaar, je ziet immers niet wat je doet en gaat daardoor willekeurig te werk. De kans is groot dat je je huid beschadigt en dat wil je uiteraard niet. Hetzelfde geldt voor eeltsokken: vaak werken eeltsokken niet alleen op de plek die behandeld moet worden en wordt ook de nieuwe huid aangetast.

eelt voeten verwijderen

Zo, dit zijn de stappen voor voet eelt verwijderen! Als bovenstaande tips niet helpen en je last van hardnekkig eelt hebt, dan raden we je aan om bij een medische pedicure langs te gaan. Een medische pedicure kan onder andere eelt op tenen verwijderen, eelt tussen tenen verwijderen, eeltknobbels op tenen verwijderen en eelt hiel verwijderen. Voor eelt verwijderen hand, ga je best langs bij een schoonheidsspecialiste die manicure doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here