DELEN

Altijd als de dagen weer beginnen te lengen, zo na de kerstvakantie, krijg ik direct het gevoel dat de lente weer voor de deur staat. Klaar voor een nieuw begin, klaar voor een nieuwe garderobe. Maar niet echt. Een dag als vandaag drukt ons weer met de neus op de feiten: we zitten nog in hartje winter. En hoe zorg je er dan voor dat je er eigenlijk nog goed uitziet? Je leest het hier!

1. Ga voor een eyecatcher jas

Sowieso dragen we vaak een jas in België, maar toch zijn de jassen voor de échte kou vaak niet heel charmant. Natuurlijk, met een lekker donsjasje mag je ook gerust gezien worden, maar als je echt charmant voor de dag wilt komen ga je voor andere jassen. Bijvoorbeeld voor een oversized wollen mantel. Hoewel vaak winddicht, zijn deze jassen niet erg dik, maar ze laten genoeg ruimte over om laagjes te dragen (zie daarover meer in het volgende puntje). Ook kun je met de oversized jas variëren door er bijvoorbeeld een flashy riem overheen te dragen. Hou je toch nog meer van opvallen? Wat dacht je dan van een faux fur jas?

2. Laagjes, laagjes, laagjes

Scandinavische vrouwen hebben deze truc al lang door, en elke jaar lijkt het ook beter door te dringen in ons landje. Gebruik laagjes. Hiermee kun je niet alleen gemakkelijker variëren in temperatuur, maar zie je er ook minder bepakt en bezakt uit. Daarnaast kunnen laagjes voor een hele nieuwe look zorgen; wat dacht je bijvoorbeeld van dat lange vest gedragen op een broek in plaats van panty’s? Wil je liever dat je laagjes niet opvallen, dan kan dat natuurlijk ook. Thermo ondergoed is in dat geval niet alleen handig voor je skivakantie, het houd je ook warm in je ripped jeans.

3. Kies warme materialen

Een trui is niet altijd zomaar een trui. Door te spelen met de juiste materialen, kom je al veel warmer de winter door, zonder te veel dikke stoffen te dragen. Gebreide spullen zijn natuurlijk altijd goed, maar beter (en chiquer) is nog kasjmier. Het houdt veel warmte vast terwijl het toch heel dun is – perfect voor een classy coltrui. Andere materialen om mee te spelen zijn leer of faux fur. Niet alleen warm, maar ook heel sexy. Va-va-voom!

4. Beautiful boots

Eigenlijk geldt in dit geval hetzelfde als bij de jas: je zult het veel laten zien, dus investeer in goede, striking boots. Draag je bijvoorbeeld vaak jurkjes en panty’s? Met hoge, zwarte suède laarzen blijven je benen toch warm. En, mits goed gecombineerd, het is helemaal niet ordinair. Overigens hoef je zelfs met dodelijke saaie winterboots niet saai voor de dag te komen. Integendeel, zie het als een goed moment om je outfit een oppepper te geven en combineer het met bijvoorbeeld een opvallende sjaal. Wie zei dat de winter saai was?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here