DELEN

Droogshampoo is jouw redder in nood op drukke ochtenden. Even schudden en sprayen, en van dat vet haar is niets meer te zien! Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit product eigenlijk geen gewone shampoo. Het is een poeder dat je haar niet reinigt, maar de olie en het natuurlijk talg op je haar en hoofdhuid absorbeert. Het is vooral ideaal om je haar snel op te frissen, je haar meer volume te geven en het er minder vettig uit te laten zien. Daarnaast kan je een wasbeurt zo makkelijk een dag uitstellen. Maar… is droogshampoo slecht voor je haar? Je leest het in deze blogpost!

Is droogshampoo slecht voor je haar?

Dit product is niet slecht voor je haar, mits je het niet iedere dag gebruikt. Als je droogshampoo gebruikt, is het belangrijk om de dag daarna gewoon een wasbeurt in te plannen. En wel om deze redenen!

1. Irritatie, jeuk en roos

Het product absorbeert niet alleen de olie op je haar, maar ook die op je hoofdhuid. Bij overmatig gebruik kan dat irritatie, jeuk en roos veroorzaken.

2. Poriën verstoppen

De restjes van het product op je hoofdhuid kunnen zich na een tijdje opstapelen en de poriën verstoppen. Hierdoor kunnen vervelende hoofdhuidproblemen ontstaan, bijvoorbeeld kleine ontstekingen in de vorm van puistjes.

3. Sneller vet haar

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar als je het product te vaak gebruikt, wordt je haar sneller vet. Wanneer je talgklieren gedurende een lange tijd droog zijn, gaan ze extra talg aanmaken om te compenseren.

4. Kaal worden door droogshampoo

Er gaan geruchten rond dat je kaal kunt worden door droogshampoo, maar dat is niet wetenschappelijk bewezen. Wel kan de combinatie van droogshampoo, opgedroogde talg, zweet en dode huidcellen ervoor zorgen dat nieuwe haren het moeilijker hebben om te groeien.

Is droogshampoo goed of slecht? Het is niet slecht als je er geen dagelijkse gewoonte van maakt. Als je droogshampoo gebruikt, is het belangrijk om je haar de volgende dag te wassen met een gewone shampoo en water. Dat is nog altijd de beste manier om je hoofdhuid te reinigen.

is droogshampoo slecht voor je haar

Hoe droogshampoo gebruiken?

Droogshampoo is ideaal om je haar snel op te frissen, maar dan moet je het natuurlijk juist gebruiken. Als je daarna met een witte waas op je haar zit, ben je helaas nog verder van huis.

Zo gebruik je droogshampoo:

Breng de droogshampoo altijd aan op droog haar. Als je haar vochtig is, zal het product klonteren. Maak scheidingen in je haar met je vingers en verstuif het product gelijkmatig op de haarwortels, bij voorkeur op zo’n dertig centimeter afstand. Laat het even inwerken. Borstel je haar en masseer nog even na met je vingers om zeker te zijn dat er geen restjes achterblijven. En voilà, je haar is opgefrist, heeft meer volume en is vetvrij!

Lees ook: Welke shampoo ingrediënten moet je vermijden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here