DELEN

Wil je graag je borstel reinigen, maar weet je niet hoe je dat het beste doet? Aangezien je haarborstel iedere dag wordt gebruikt, kan deze een broedplaats voor bacteriën worden die de gezondheid van je hoofdhuid kunnen schaden. Je haarborstel kuisen is dus, net als je haar wassen, belangrijk om regelmatig te doen. Gelukkig is je haarborstel schoonmaken niet zo moeilijk. In deze blogpost leggen we stap voor stap uit hoe je het beste tewerk gaat!

borstel reinigen

1. Borstel reinigen: verwijder overtollig haar

Hoe maak je een haarborstel schoon? Wanneer je nog geen losse haren van je borstel hebt verwijderd, dan moet je dat als eerste doen. Afhankelijk van het type borstel en hoeveel overtollig haar je hebt, kan het lastig zijn om dit alleen met je handen te doen. Als dat bij jou het geval is, kan je een puntkam als hulpmiddel gebruiken. Je kunt eventueel ook een ander type kam met stijve haren, een schaar of een ander puntig item gebruiken.

2. Haarborstel kuisen: week de borstel

Hoe haarborstel schoonmaken? Een tweede stap is om de borstel in warm water te weken. Door een beetje shampoo of baking soda aan het water toe te voegen, kan je micro-organismen en vuil verwijderen. Zo ga je tewerk!

Doe warm water in een plastic bakje. Voeg shampoo of baking soda toe en roer totdat het goed oplost. Voor een efficiënte werking kan je de shampoo en baking soda samen gebruiken. Is je borstel volledig van plastic? Dompel hem dan helemaal onder en schud even. Laat het vervolgens vijf minuten staan.

Bij borstels met stof op het handvat of een ander gedeelte, is het belangrijk dat dit niet in aanraking komt met de oplossing. In dat geval dompel je de borstel ondersteboven onder en laat je het waterpeil net hoog genoeg zijn om de borstelharen te laten weken. Heb je een houten haarborstel? Dan ga je op dezelfde manier tewerk als bij de stoffen borstel.

3. Haarborstel schoonmaken: verwijder vuil met een tandenborstel

Merk je tijdens het weken en schudden dat bepaald vuil nog aan je borstel vastzit? Dan kan je deze vuile deeltjes met een tandenborstel verwijderen. Om dit te doen, haal je jouw haarborstel uit de oplossing (lees vorig puntje), schud je deze om overtollig water te verwijderen en kam je de borstelharen met een tandenborstel. Komt er veel water naar buiten? Dan kan je jouw borstel weer in het warme water dompelen om het te verwijderen. Blijf deze stap herhalen totdat je tevreden bent met het resultaat.

4. Haarborstels reinigen: desinfecteer de borstel

Hoe maak je je haarborstel schoon? Deze stap om je haarborstel te desinfecteren is niet verplicht, maar wel aangeraden om een keer te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kom met warm water en een beetje witte azijn. Zo ga je tewerk: meng een half kopje witte azijn in een kopje water. Week je borstel ongeveer 15 tot 20 minuten en ga daarna verder met de volgende stap.

5. Droog de borstel

Zo, je haarborstel reinigen zit erop! Tenslotte spoel je jouw borstel met een beetje koud of warm water af. Schud het en leg het ondersteboven op een droge doek. Laat het volledig drogen en voilà, je haarborstel is weer zo goed als nieuw! Je haarkam schoonmaken of je föhnborstel schoonmaken, kan overigens op dezelfde manier.

haarborstel kuisen

Na het lezen van dit artikel weet je hoe je een haarborstel moet schoonmaken en desinfecteren. Je haarborstel goed schoonmaken, doe je bij voorkeur twee keer per maand. Op die manier voorkom je dat het vuil de gezondheid van je hoofdhuid schaadt!

Lees ook: Make up kwasten schoonmaken: 3 manieren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here