DELEN

Overweeg jij een keratine behandeling haar? Droom je ervan om met sterk, glanzend haar de kapperszaak uit te lopen? Een proteïne behandeling haar zou daarvoor moeten zorgen en deze behandeling is tegenwoordig ontzettend hot. Maar wat doet keratine met je haar? En is keratine goed voor je haar of eerder slecht? Je leest er alles over in deze blogpost!

keratine behandeling haar

Keratine haar

Een keratine behandeling kapper betekent niet dat keratine aan je haar wordt toegevoegd. Wat is keratine? Dit is een proteïne die van nature al in je haar aanwezig is. De hoeveelheid keratine in je haar is heel belangrijk. Hoe meer keratine, hoe sterker je haar is en hoe minder snel het breekt.

Keratine behandeling haar

Een keratine haar behandeling wordt dikwijls neergezet alsof ze je haar glad en steil maakt. Echter zit hier een addertje onder het gras. Aangezien keratine eigenlijk niet veel meer is dan een van nature aanwezige proteïne, heeft dit helemaal niet zo’n groots effect. Hiervoor wordt dikwijls een keratine behandeling haar met chemische producten gebruikt, in combinatie met een stijltang. Eigenlijk is keratine slecht voor je haar en is het ook niet helemaal echt, aangezien keratine dit nooit zelf voor elkaar kan krijgen.

proteïne behandeling haar

Keratine behandeling krullen of steil haar?

Als je dus dacht dat een proteïne behandeling haar automatisch betekent dat je haar steil(er) wordt, dan had je het mis. Zoals we reeds zeiden, wordt bij een keratine haar behandeling dikwijls een stijltang gebruikt om het haar in model te brengen. Echter is stijlen geen must om de behandeling te laten slagen en het betekent ook niet dat alle kappers dit doen. Bespreek met je kapper of je je haar meteen wilt laten stijlen of dat jullie dit achterwege laten.

Te veel keratine haar is niet goed

Het is ook mogelijk om je haar zelf een keratinemasker te geven. Hoewel je haar proteïne nodig heeft, wil dat niet zeggen dat je iedere dag een keratine haar behandeling of keratinemasker moet aanbrengen. Te veel proteïne zorgt namelijk voor droog, hard en breekbaar haar. Eén keer per week of per twee weken een keratinemasker aanbrengen is dus meer dan voldoende. Anders is keratine slecht voor je haar en doet het meer kwaad dan goed.

keratine behandeling kapper

Verwacht geen wonderen

Een keratinebehandeling kan goed zijn voor je haar. Je haar wordt er sterker door en zal meer glanzen, maar besef dat het geen wonderen zal verrichten. Je lokken kunnen nog altijd ongezond zijn en/of breken, zeker als je producten gebruikt met deze shampoo ingrediënten. Vooral shampoos met sulfaten worden steeds meer afgeraden want hierdoor verdwijnt de keratine haar als sneeuw voor de zon. Kijk dus altijd goed op de ingrediëntenlijst of de shampoo geen ALS ( Ammonium Lauryl Sulphate) en SLS (Sodium Lauryl Sulphate) bevat!

keratine behandeling krullen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here