DELEN

Het is een vaak vergeten parel, maar het glanst er niet minder om. De halflange coup is terug van weggeweest! En het fijne van deze coup is dat ie daadwerkelijk voor iedereen geschikt is. Voor daredevils, maar ook voor hen die het graag op safe houden. Daarnaast leent het zich perfect voor een classy coupe, maar een speelse twist à la Alexa Chung maakt het relaxed. En voor zowel kroeshaar als sluik haar is er een goed model te vinden. Voor welke stijl ga jij?

The bigger the better

Voor alle vrouwen met kroeshaar: laat het groeien! Groot haar kan weer helemaal. Sterker nog: een flinke bos kroeshaar op halflange lengte is één van de ingrediënten die je tot een ware powervrouw maakt. Denk bijvoorbeeld aan het stoere haar van topmodel Imaan Hammam.

Hoe verzorg je het?

Wilde krullen worden het beste getemd met haarolie dat speciaal is gemaakt voor krullen. Zonder het te vet te maken, haalt het wel de droogte uit de krul waardoor het niet zo smoezelig wordt. En daardoor krijg je een strakke krul, zonder de nonchalance van de coupe te verliezen. Producten die je zou kunnen gebruiken zijn Tigi Catwalk Curls Rock Amplifier of een olie als castorolie.

 

Just out of bed

De nonchalante out-of-bed-look van Alexa Chung (waarmee ze uiteraard allesbehalve net opgestaan is) behoort na jarenlang succes al in het lijstje van klassiekers. Zelfs in dit rijtje van trends kan deze hairdo daarom ook niet gemist worden! Alexa’s haar kenmerkt zich door een lengte die net op de schouders valt, een meestal zware pony en warrige krullen die het geheel meer volume geven. Want wist je dat het haar van Alexa Chung eigenlijk hartstikke dun is? Zo zie je maar dat met een beetje strategie een ‘volle’ coupe voor iedereen in het verschiet ligt!

Hoe verzorg je het?

Dun haar als dat van Alexa Chung geef je volume met een speciale volumecrème. Let er met producten die je haar volume geven altijd op dat je het aanbrengt aan de haarwortel. Op deze plek valt immers de meeste volume te behalen. Daarnaast maken haarproducten op andere plekken in je haar het haar al snel zwaar, waardoor het haar volume verliest. En dat is natuurlijk het laatste dat je wilt! Naast een volumecrème kun je ook een spray met zoutoplossing kunnen proberen voor meer volume. Bedenk je echter wel dat dit het haar ook stug maakt, wat voor sommige mensen een nadeel is.

De Rachel 2.0

De Rachel, wie kent ‘m niet? In de jaren negentig gingen vrouwen wereldwijd en masse naar de kapper om zelf te schitteren met deze hairdo. Twintig jaar later mag je absoluut weer (of nog?) met deze haarstijl gezien worden! De Rachel kenmerkt zich door stijl haar op schouderlengte, laagjes en een net-niet-rechte middenscheiding die de coupe wat speelsheid geeft.

Hoe verzorg je het?

Jennifer Aniston heeft vaak in interviews toegegeven dat ze De Rachel haatte, omdat het een kapsel was dat erg veel tijd kostte om te onderhouden. De geüpdatete versie van de Rachel heeft echter een stuk minder onderhoud nodig. Sterker nog: dit kapsel is door verschillende modellen van dit moment geaccepteerd als go-to hairdo omdat het zo weinig onderhoud vereist. Na het wassen föhn je je haar droog, kam je het en gebruik je een volumespray. Daarna top je je haar glad af met een zachte balsem en you’re ready to go!

 

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here