DELEN

Herbruikbare wattenschijfjes worden steeds populairder en dat is niet zo vreemd. Herbruikbare watjes zijn zacht voor je huid, je portemonnee én het milieu. Naast deze voordelen zijn er nog meer redenen waarom je herbruikbaar wattenschijfjes in huis zou moeten halen. Wij zetten ze hieronder op een rijtje voor je! Ook vertellen we hoe je deze wattenschijfjes moet gebruiken en onderhouden. Lees je mee?

Wat zijn de voordelen van herbruikbare wattenschijfjes?

In de badkamer vind je vaak een heleboel wegwerpproducten. Denk bijvoorbeeld aan plastic tandenborstels en scheermesjes, reinigingsdoekjes en wattenschijfjes. Wanneer je iedere dag twee wattenschijfjes gebruikt om je make-up te verwijderen, dan gooi je er jaarlijks zo’n 750 (!) in de vuilnisbak. Dat is toch heel erg zonde?

Met herbruikbare watjes kan je daar makkelijk verandering in brengen. Herbruikbaar wattenschijfjes brengen veel voordelen met zich mee:

  • Milieuvriendelijk: ze worden dikwijls gemaakt van ecologische stoffen (zoals biologisch katoen en bamboe) en gaan makkelijk honderden wasbeurten mee.
  • Lief voor je huid: herbruikbare make up pads zijn superzacht en nog milder voor je huid dan de gewone wattenschijfjes. Dit is ideaal voor de gevoelige huid rondom je ogen.
  • Dode huidcellen verwijderen: de stof zorgt ervoor dat je op een milde manier dode huidcellen verwijdert. Hierdoor voelt je huid heerlijk zacht aan na het reinigen.
  • Water is voldoende: wasbare make up pads uit microvezels hebben geen reinigingsproduct nodig. Een beetje water is voldoende om je make-up te verwijderen.
  • Goedkoper: na een tijdje haal je de investering er weer uit en heb je er geen kosten meer aan.
  • Altijd in huis: je hoeft niet meer naar de winkel om wattenschijfjes te kopen want je hebt ze altijd in huis!
herbruikbaar wattenschijfjes

Hoe herbruikbaar wattenschijfjes gebruiken?

Herbruikbare watjes gebruik je, zoals je gewend bent, om je make-up te verwijderen en vloeibare gezichtsproducten aan te brengen. Gebruik ze altijd met voldoende product om te voorkomen dat ze droog aanvoelen. Ga altijd zacht te werk om irritatie rondom je ogen te vermijden.

Herbruikbare wattenschijfjes wassen

De meeste herbruikbare make up pads hebben twee kanten. Ofwel zijn beide kanten hetzelfde, ofwel heb je één zachte en één ruwere kant. Gebruik beide kanten, stop je watjes in een waszakje en doe ze in de wasmachine op 40°C. Een speciaal wasje hoeft zeker niet. Je kunt herbruikbare wattenschijfjes wassen bij je gewone (witte) was. Gebruik geen wasverzachter en laat ze gewoon aan de lucht drogen. Op die manier gaan ze voor altijd mee!

Herbruikbare watjes verkleuren?

Wanneer je de herbruikbare watjes regelmatig wast, kunnen ze op de duur grauw kleuren. Die verkleuring heeft geen negatief effect op de werking van de watjes, ze zien er alleen wat minder fris uit. Als je dit liever niet hebt, zijn er drie mogelijkheden:

  • Week make-up los met een oliereiniger en spoel af met water voordat je de watjes gebruikt voor een volgende reiniging. Twee keer reinigen is sowieso aangeraden om je huid fris en gezond te houden, zeker als je make-up draagt.
  • Spoel je herbruikbaar wattenschijfjes direct uit na het verwijderen van mascara, foundation of lippenstift. Je kunt eventueel een beetje zeep gebruiken.
  • Ga je herbruikbare wattenschijfjes kopen? Kies dan voor gekleurde wattenschijfjes in het roze, blauw of geel. Hierdoor zie je geen verkleuring!
herbruikbare watjes

Zo, na het lezen van dit artikel weet je wat de voordelen van wasbare make up pads zijn, hoe je ze moet gebruiken en onderhouden. Laat je niet tegenhouden door de aankoopprijs want dat geld heb je zo weer terugverdiend!

Lees ook: Hoe mee eters verwijderen? 5 natuurlijke middelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here