DELEN

Foundation aanbrengen – Je bent mooi zoals je bent, maar soms kan het geen kwaad om een beetje make-up te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld een likje foundation aanbrengen om je teint te perfectioneren en te doen stralen. Hoe foundation aanbrengen? Dat leggen we je in dit artikel stap voor stap uit. Wanneer je deze tips volgt, ziet je foundation er perfect uit!

foundation aanbrengen

1. Foundation aanbrengen: de juiste volgorde

Bij het aanbrengen foundation is de volgorde heel belangrijk. Reinig, scrub (2x per week) en hydrateer eerst je gezicht voor een mooie, gladde huid. Om je teint te egaliseren gebruik je foundation. Pas daarna gebruik je concealer. Een concealer dient om imperfecties zoals wallen, donkere kringen en puistjes te verbergen die nog zichtbaar zijn door je foundation. Heb je een vette huid of T-zone? Gebruik dan eventueel een beetje matterend poeder om een glimmende huid tegen te gaan. Een poeder helpt trouwens ook om je make-up te fixeren.

2. Hoe foundation aanbrengen? Less is more!

Verdeel de foundation over je gezicht. Een stipje ter grootte van een erwt verdeeld over je beide wangen, kin, neus en voorhoofd zou reeds voldoende moeten zijn om een natuurlijke look te creëren. Je gebruikt beter niet teveel. Als je te veel aanbrengt, kan het product ophopen en dit ziet er algauw heel onnatuurlijk uit. Wil je toch graag iets meer gebruiken? Bouw je foundation dan in dunne laagjes op. Voeg beetje bij beetje toe en werk altijd van binnen naar buiten.

3. Foundation aanbrengen met kwast, spons of vingers

Hoe found de teint aanbrengen? Poeder foundation aanbrengen doe je met een kwast. Bij vloeibare foundations kan je kiezen tussen een foundation penseel, spons of je vingers. Met een plat foundation penseel kan je heel precies werken. Je moet er wel op letten dat je geen strepen op je gezicht maakt. Je kunt ook foundation aanbrengen met spons. Het is wel belangrijk dat je spons vochtig is, dit geeft een natuurlijker resultaat. Een spons gebruik je deppend over je gezicht.

Je kunt ook vloeibare foundation aanbrengen met je vingers op voorwaarde dat je ze eerst goed wast. Zo vermijd je dat er bacteriën op je gezicht komen. Door je lichaamstemperatuur zal de foundation mooi versmelten met je huid!

hoe foundation aanbrengen

4. De juiste textuur foundation

Foundation aanbrengen droge huid

Als je een droge huid hebt die makkelijk schilfert, trekkerig aanvoelt of er dof uitziet, kies je best voor een hydraterende foundation op waterbasis. De lichte textuur zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk kunt aanbrengen en je huid goed blijft ademen. Daarnaast is een mineraal poeder geschikt voor je droge huid. Dikke en zware texturen vermijd je beter want die verstikken je huid en creëren al snel een maskereffect.

Foundation aanbrengen oudere huid

Heb je een rijpere huid? Dan gebruik je best een lichte formule met anti-agewerking. De textuur kruipt niet in de lijntjes en bevat vaak verzorgende bestanddelen die je huid doen stralen. Poeder- of matterende foundations laat je beter staan want deze kunnen fijne rimpels net accentueren.

Foundation aanbrengen normale huid

Als je een normale huid hebt, kan je eigenlijk voor elk type foundation gaan. Je kunt een vloeibare foundation aanbrengen, maar je kunt ook prima een poeder foundation aanbrengen. Voor welke variant je kiest, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur en welk effect je wilt creëren. Zo kan een vloeibare foundation meer dekking geven dan een mineraalpoeder. Dat is een kwestie van uittesten!

Aanbrengen foundation vette huid

Als je een vette huid of T-zone hebt, kies je best voor een compacte poeder foundation die je huid mat maakt. De formule haalt de glans weg en zorgt tevens voor een egale dekking.

Aanbrengen foundation gevoelige huid

Heb je een gevoelige huid? Dan is een minerale poeder foundation ideaal voor jou! Zo’n foundation bevat geen irriterende ingrediënten of bewaarmiddelen waarop je gevoelig huidje zou kunnen reageren.

5. De juiste kleur foundation

Tenslotte is de juiste kleur foundation heel belangrijk. Foundation is niet bedoeld om je huid een kleurtje te geven, maar wel om je teint te egaliseren. Daarom is het belangrijk om voor een tint te kiezen die perfect aansluit bij je eigen huidskleur.

Probeer de foundation altijd op je gezicht zelf, het liefst op de rand van je kaaklijn. Je armen en handen hebben een andere tint dan je gezicht en zijn dus niet ideaal om de foundation op te testen. Als het niet mogelijk is om de foundation op je gezicht te testen, kan je het ook op je hals proberen.

Handig om te weten is dat kunstlicht een vertekend beeld geeft. In kunstlicht lijkt je huid donkerder en dat maakt het risico groter dat je een te donkere foundation gebruikt. Probeer daarom altijd in natuurlijk daglicht te testen!

foundation aanbrengen oudere huid

Hier vind je nog meer make-up tips:

Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten
Hoe ogen groter laten lijken?
De perfecte make up voor brildragers
Zo blijft je lippenstift langer zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here