DELEN

Gekleurd haar verzorgen – Heb je net je haar laten kleuren? Dan wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van die net-terug-van-de-kapper-look. Geverfd haar verzorgen is dan ook ontzettend belangrijk. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Om je kleuring zo lang mogelijk mooi te houden, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Wij zetten vijf tips op een rijtje!

gekleurd haar verzorgen

1. Gekleurd haar verzorgen: gebruik aangepaste producten

Het is niet louter reclame: een shampoo voor gekleurd haar werkt écht, net als conditioners en haarmaskers. Er zitten speciale ingrediënten in die ervoor zorgen dat je de kleur optimaal kan behouden. Er is wel een belangrijk verschil. Heb je je haar laten ontkleuren, bijvoorbeeld blonderen of oplichten? Dan gebruik je beter eerst een herstellende shampoo. Ontkleurd haar is altijd een beetje beschadigd omdat er pigmenten uitgetrokken worden. Daarom is het belangrijk om je haar eerst te herstellen alvorens je op deze kleur gaat werken.

Wat is de beste shampoo voor gekleurd haar? Een shampoo gekleurd haar bevat best zo weinig mogelijk sulfaten en parabenen. Deze ingrediënten leggen een soort film over je haar waardoor het de kleuring niet goed opneemt. Daarnaast zal de kleur een stuk sneller vervagen. Gebruik ook een conditioner en haarmasker uit hetzelfde gamma, zo kunnen de producten elkaar versterken. Een conditioner mag je na iedere wasbeurt aanbrengen, een haarmasker bij voorkeur eenmaal per week. Heb je droog en pluizig haar? Dan kan het geen kwaad om dit een keertje extra te doen.

2. Geverfd haar verzorgen: gebruik zilvershampoo

Heb je je haar blond laten kleuren en merk je na een tijdje een gele schijn op? Was je haar dan eens met zilvershampoo. Deze paarse shampoo bevat koele elementen die de gele schijn in je haar neutraliseren. Laat de shampoo zo’n vijf tot tien minuten inwerken of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Extra tip: heb je grijs haar? Ook dan kan je zilvershampoo gebruiken!

3. Let op met chloor

Wil je gekleurd haar verzorgen? Ga de eerste dagen na je kleuring dan niet zwemmen. Chloor beïnvloedt het resultaat en kan blond haar zelfs groen maken. Wanneer je gaat zwemmen, spoel je haar dan altijd eerst uit met zuiver water. Ook als je een tijdje geleden reeds naar de kapper bent geweest. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! Je haar werkt namelijk als een soort spons en neemt het eerste vocht waarmee het in contact komt op. Gebruik ook een aangepaste shampoo om de chloor direct na het zwemmen weer uit te wassen.

geverfd haar verzorgen

4. Wees voorzichtig met zon en hitte

Zonlicht en de hitte van de haardroger of krultang doen je haar geen goed. Ze kunnen ervoor zorgen dat je haar uitdroogt en dat je kleurtje sneller vervaagt. Onze tip is dan ook om warmte zoveel mogelijk te vermijden. Zet je haardroger eens op een koelere stand en gebruik altijd een hittebestendig product alvorens je gaat föhnen. Dit kan bijvoorbeeld een heat protection spray zijn.

In de zomer is het een goed idee om een speciale crème of spray te gebruiken die je haar beschermt tegen zonlicht. Die producten werken als een soort zonnecrème maar dan voor je haar. Een goede bescherming zorgt ervoor dat je gekleurd haar langer mooi blijft en dat je haar mooi glanst. Handig om te weten: ook voor een kleuring is het belangrijk om je lokken goed te beschermen. Verbrand of beschadigd haar zal de kleuring nooit helemaal opnemen en dat is natuurlijk zonde.

Lees ook: Je haar tegen zon beschermen: 6 tips

5. Was je haar minder

Tenslotte is het aangeraden om je gekleurd haar niet vaker te wassen dan twee à drie keer per week. Je haar te vaak wassen is trouwens nooit goed. Je haar en hoofdhuid worden op natuurlijke wijze gehydrateerd door talg en als je dit laagje te vaak verwijdert met shampoo, kan je haar en hoofdhuid uitdrogen en schilferig worden. Dat wil je uiteraard voorkomen.

Bij geverfd haar komt daar nog iets extra bij. Je kleur vervaagt een stuk sneller als je je haar te vaak wast. Dat is bij alle kleuren zo, maar helemaal bij rood haar. Tussendoor kan je je haar fris houden met droogshampoo. Hiermee kan je jouw wasbeurt makkelijk een dagje uitstellen. Dat komt je gekleurd haar alleen maar ten goede!

shampoo voor gekleurd haar

Lees ook: Wat te doen tegen vet haar: 10 tips

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here