DELEN

Wanneer je aan skincare denkt, denken velen meteen aan de nieuwste en beste skincare-producten. Nochtans zijn er andere factoren die je huid nog veel meer beïnvloeden, namelijk je levensstijl. Wat je eet, hoeveel je slaapt en hoe je met stress omgaat, heeft allemaal invloed op onze huid. Dus, laten we eens kijken hoe je jouw huid een boost kan geven door een paar eenvoudige veranderingen in je dagelijkse routine aan te brengen.

Hydratatie

Water is de beste vriend van je huid. Het houdt je gehydrateerd en laat je huid stralen. Dus, skip die suikerhoudende frisdranken en geef jezelf een natuurlijke gloed door voldoende water te drinken. Je kunt het een beetje zien als een mini-spa voor je huid, van binnenuit. Daarnaast bestaan er ook heel wat hydraterende serums en crèmes voor je huid, zoals die van Beauty of Joseon

Voeding voor de huid

Wat je op je bord hebt liggen, kan een groot verschil maken voor je huid. Voedingsmiddelen boordevol antioxidanten, zoals bessen en groene bladgroenten, kunnen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en kunnen zelfs vroegtijdige veroudering tegengaan. En vergeet ook omega-3-vetzuren niet! Die vind je in vette vis en noten en ze zijn geweldig om je huid gehydrateerd te houden. Wil je je huid nog een extra vitamine boost geven? Gebruik dan ook nog een vitamine C serum van COSRX. Wedden dat je huid een boost krijgt?!

Voldoende rust

Voldoende rust

Tijdens je slaap herstelt je huid zich na een lange dag te zijn blootgesteld aan de buitenlucht. Te weinig slaap kan daardoor leiden tot een doffe teint en zelfs tot meer rimpels. Dus, zorg voor die schoonheidsslaapjes. Probeer zeker zeven tot negen uur slaap per nacht te krijgen en je zult het verschil snel zien.

Ontspanning

Stress kan nefast zijn voor je huid. Het kan namelijk acne verergeren, huiduitslag veroorzaken en zelfs zorg voor vroegtijdige veroudering. Neem dus voldoende tijd voor jezelf en vergeet niet om nu en dan even helemaal te ontspannen. Of je nu houdt van een wandeling in het park, een yoga-sessie of gewoon een paar minuten meditatie – ontspanning doet wonderen voor je huid.

Zon bescherming

De zon kan je huid flink beschadigen Of het nu regent of de zon schijnt, je brengt dus beter altijd zonnebrandcrème aan. Het is de eenvoudigste manier om je huid te beschermen tegen schadelijke stralen. Je huid zal je dankbaar zijn!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here