DELEN

Heb je een vette huid of T-zone? Dan heb je misschien wel last van mee-eters. Best vervelend! Mee-eters zijn vergrote poriën waar talg, olie en dode huidcellen zich opstapelen. Door contact met de lucht kunnen ze oxideren en zwart kleuren. Omdat de poriën verstopt zitten en gevoeliger zijn voor bacteriën, kunnen ze ontsteken en zo puistjes veroorzaken. Hoe verleidelijk het ook is: mee eters uitknijpen met je vingers is geen goed idee. Hierdoor kan je je huid beschadigen en zo kleine littekens veroorzaken. Bovendien kunnen bacteriën aan je vingers en onder je nagels juist meer mee-eters of puistjes veroorzaken. Een schoonheidsspecialiste kan het beste mee eters verwijderen en anders kan je deze natuurlijke middelen eens proberen!

mee eters verwijderen

Wanneer mee eters verwijderen?

Mee-eters zijn moeilijk te verwijderen, maar het is zeker niet onmogelijk. Een schoonheidsspecialiste kan het beste mee eters weghalen, maar je kunt het ook zelf proberen met natuurlijke middelen. Het beste tijdstip om zwarte puntjes te verwijderen is na het douchen. De warmte van de douche maakt de verharde talg in je huid namelijk zachter.

hoe mee eters verwijderen

Hoe mee eters verwijderen?

1. Mee eters weghalen met nootmuskaat en melk

De perfecte scrub voor een vette huid? Dat is nootmuskaat in combinatie met een beetje melk! De nootmuskaat neemt de olie op en maakt je huid gladder. De lactose zuren in melk verwijderen dan weer dode huidcellen. Het is wel belangrijk dat je niet te hard scrubt om je huid niet te beschadigen. Scrub altijd mild in zachte ronddraaiende bewegingen, niet langer dan één minuut. Spoel je gezicht af, dep het droog met een propere handdoek en breng een hydraterende crème aan om uitdroging te voorkomen. Scrub je huid slechts één keer per week.

2. Mee eters verwijderen met honing

Hoe krijg je mee eters weg? Met honing kan je snel resultaat merken. Smeer een beetje honing op de zones met mee-eters. Laat dit even intrekken en spoel het daarna van je gezicht af. De honing zal de mee-eters zachtjes losweken. Ook fijn om te weten: honing heeft een antibacteriële en antioxiderende werking. Door dit natuurlijke middel te gebruiken, worden toekomstige mee-eters minder snel zwart.

3. Masker met eieren

Hoe verwijder je mee eters? Een masker tegen mee eters kan daar zeker bij helpen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn twee eieren! Het eiwit breng je in drie lagen aan op de verschillende zones en laat je dan een kwartiertje drogen. Wanneer je een trekkerig gevoel ervaart, was je het masker af met lauw water. Als je hardnekkige zwarte puntjes hebt, kan een masker met eieren minder efficiënt zijn, maar je houdt er sowieso een zachte huid aan over!

4. Cosmetische klei en water

Wat doen tegen mee eters? Je kunt zwarte puntjes verwijderen met cosmetische klei en water. Cosmetische klei vind je in de meeste drogisterijen. In tegenstelling tot andere kleimaskers is dit masker vrij goedkoop. Mix de klei met een beetje water en breng het aan op de zone met zwarte puntjes. Laat dit ongeveer twintig minuten intrekken en druk er daarna een warm washandje tegen. Vervolgens kan je het masker gewoon afwassen.

5. Jojobaolie en stomen

Tenslotte kan je zwarte mee eters verwijderen met behulp van jojobaolie. Masseer een kleine hoeveelheid jojobaolie op je huid. Deze olie maakt vuil en hardnekkige talg zachter. Daarna is je huid klaar voor een heerlijke gezichtssauna! Kook hiervoor een beetje water met het deksel op de pot, met daarin een citroenschil en een paar muntblaadjes. Haal de pot van het vuur en laat nog vijf minuutjes trekken.

Zet de pot op tafel, haal het deksel eraf en leg een handdoek over je hoofd. Blijf zo tien minuutjes zitten, maar let wel op dat je je niet verbrandt aan de hete stoom. Spoel je gezicht daarna af met lauw water en breng een toner of een diep reinigend gezichtsmasker aan. Met deze gezichtssauna kan je niet alleen blackheads verwijderen, je hebt ook een heerlijk me-time momentje!

mee eters weghalen

Zo, dit zijn vijf natuurlijke middelen om zwarte puntjes te verwijderen. Mochten deze middelen niet helpen, dan kan een schoonheidsspecialiste je het beste verder helpen!

Lees ook: Zo zie je er mooi uit zonder make-up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here