DELEN

Je ogen groter laten lijken, hoe doe je dat? Niet iedereen is gezegend met grote ogen en lange wimpers. Gelukkig is dat geen probleem, want met een paar eenvoudige trucjes kan je je ogen groter doen lijken. Je lijkt meteen wakkerder en frisser, en je blik komt een stuk beter tot z’n recht. Het enige wat je nodig hebt zijn enkele beauty producten die je waarschijnlijk in je badkamerkast hebt liggen, een beetje geduld en onderstaande tips!

1. Hoe lijken je ogen groter? Begin met de juiste verzorging

Een frisse blik begint bij de juiste verzorging. Voor je gezicht gebruik je waarschijnlijk wel een dagcrème, maar smeer je ook een oogcrème? Een oogcrème is een must voor een frisse, wakkere blik! Wat is het verschil tussen dagcrème en oogcrème? De textuur van een oogcrème is beter voor de gevoelige huid rondom je ogen. Daarnaast bevat de formule vaak anti-aging eigenschappen en dat komt je huid alleen maar ten goede.

Smeer de oogcrème twee keer per dag na het reinigen van je gezicht. Dit doe je het beste al tokkelend met je ringvinger rondom je ogen. Daarna smeer je een dagcrème over de rest van je gezicht.

2. Ogen groter laten lijken: concealer

Je kunt kleine ogen groter doen lijken door een concealer te gebruiken. Concealer licht de zone onder je ogen op en werkt wallen, donkere kringen en oneffenheden weg. Hierdoor lijken je ogen groter én mooier! Je gebruikt het beste een concealer die twee tinten lichter is dan je foundation. Als de concealer te donker is, dan krijg je niet het gewenste effect.

3. Ogen groter doen lijken: wenkbrauwen

Hoe laat je je ogen groter lijken? De juiste wenkbrauwvorm is heel belangrijk voor een frisse, open uitstraling. Het is niet voor niets dat de wenkbrauwen de afgelopen jaren zoveel aandacht kregen in beautyland! Donkere, borstelige wenkbrauwen zijn helemaal in, maar het is wel belangrijk dat je ze onderhoud.

De eerste keer laat je ze best ontharen bij een schoonheidsspecialiste of wenkbrauwbar die ze mooi in vorm brengen. Daarna kan je de nieuwe haartjes makkelijk zelf epileren met een pincet. Heb je lichte, dunne wenkbrauwen? Die kan je bijwerken met een wenkbrauwgel, wenkbrauwpoeder of wenkbrauwpotlood om ze wat meer aan te zetten.

4. Twee kleuren oogschaduw

Je leest het: je kunt je ogen groter maken met make up. Ook door met twee kleuren oogschaduw te werken, kan je je kleine ogen groter laten lijken. Hiermee creëer je diepte en kan je je ogen optisch vergroten. De lichtste kleur breng je aan over je bewegend ooglid. Met de donkere kleur zet je je buitenste ooghoek en het buitenste stukje van je arcadeboog aan. Hierbij is het belangrijk dat je met kleuren werkt die mooi bij elkaar passen, bijvoorbeeld beige en bruin. Met een zachte oogschaduwkwast kan je ze naadloos in elkaar laten overgaan zodat je geen duidelijke lijnen ziet.

5. Een wit of lichtkleurig potloodlijntje

Wil je jouw ogen kleiner laten lijken? Dan gebruik je best een zwart oogpotlood op de waterlijn of bovenste wimperrand. Je ogen groter doen lijken, doe je met een wit of lichtkleurig potloodlijntje op de waterlijn of onderste wimperrand. Lichte tinten vergroten je ogen omdat het wit van je oog zo een beetje verlengd wordt.

6. Mascara

Tenslotte is het belangrijk om je wimpers mooi in de verf te zetten met mascara. Dit opent je blik, laat je er frisser en wakkerder uitzien, en maakt je ogen optisch groter. Koop een mascara die je wimpers volume, lengte én krul geeft. Zo’n mascara kost misschien een beetje meer, maar dan heb je ook wat! Breng twee à drie laagjes aan voor een extra volumineus effect.

Zo, dit zijn een aantal tips om je ogen groter te doen lijken. Als je niet gewend bent om make-up te dragen, klinkt dit misschien veel gedoe of werk, maar eigenlijk valt het goed mee. In slechts vijf à tien minuutjes heb je een open, frisse blik en vooral: optisch grotere ogen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here