DELEN

Veel meiden die gezegend zijn met een mooie grote bos krullen, blijven het lastig vinden om deze goed te onderhouden. Kroeshaar is immers lastig om glad te krijgen, waardoor het er snel droog en slecht verzorgd uit gaan zien. Herken je dit? No worries, want hier lees je slimme tips waarmee jij je volle bos kroeshaar verzorgen kunt!

1. Douche niet te heet

Heet douchen is niet alleen slecht voor je huid, het is ook funest voor mooi glanzend haar. Heet water zorgt er immers voor dat het beschermende laagje vet op je hoofdhuid en haar smelt, waardoor je lokken hun bescherming verliezen. Gevolg is droog, pluizend haar. Een koude douche zorgt er daarentegen voor dat je haarschubben sluiten, die daardoor de vochtbalans van de haarstreng op peil houden. Uiteraard weten wij ook wel dat er niets boven een heerlijk warme douche gaat. Ons advies is dan ook om je haar eerst te reinigen met warm, maar niet heet, water. Daarna spoel je je haar uit met koud water voor een volle glans.

2. Gebruik vocht inbrengende producten

Voornamelijk tijdens koud weer heeft je afro hairdo het zwaar te verduren. De warme kachel en het droge weer maken je kapsel droog, poreus en onhandelbaar. Daarom is het vooral dan belangrijk dat je je haar goed onderhoud. Bijvoorbeeld met een hydraterende moisturizer of haarmasker. Kan je haar wel een betere opknapbeurt gebruiken? Vraag dan bij de kapper naar een oliebehandeling. Dit zorgt er sowieso voor dat je haar weer opgepept is.

3. Bezoek de kapper regelmatig

Ja, lange lokken willen we allemaal wel. Maar om daarom je bezoek aan de kapper uit te stellen is een minder goed idee. De punten van je haar hebben namelijk al heel wat te verduren gehad, wat leidt tot droge of gespleten haarpunten. Dit maakt het niet alleen moeilijker te onderhouden, gespleten haarpunten kunnen verder splijten tot wel het midden van je haar. Zonde! Ga daarom iedere zes weken naar de kapper om je punten bij te knippen. Zodra dode punten zijn weggeknipt, ziet het haar er echt veel voller en gezonder uit!

4. Leave your hair alone

Als laatste is het belangrijk dat je haar niet te vaak onderworpen wordt aan chemische behandelingen, slechte producten of hete behandelingen zoals een stijltang of de föhn. In andere woorden: laat je haar zoveel mogelijk met rust. Daarmee bedoelen we dat het slim is om op zoek te gaan naar je favoriete merken voor een minimaal aantal basic producten (zoals een moisturizer of haarmasker) die je haar good in shape houden. Buiten dat, gebruik zo min mogelijk extra spullen en behandelingen voor je haar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here