DELEN

De winter staat voor de deur en dat betekent dat je huid wel wat extra liefde kan gebruiken. De koude temperaturen en de droge lucht kunnen je huid namelijk behoorlijk uitdagen. Ben je benieuwd hoe je je huid het best kan verzorgen in de winter? Lees dan snel verder!

Hydratatie

De winterwind en de droge lucht binnenshuis kunnen je huid flink uitdrogen. Daarom is het enorm belangrijk dat je je huid voldoende hydrateert. Geef je huid een boost met een rijke, vochtinbrengende crème. Vergeet ook niet regelmatig water te drinken, want hydratatie komt niet alleen van buiten, maar ook van binnenuit.

Exfoliëren

Dode huidcellen kunnen zich in de winter opstapelen en je huid er wat dof doen uitzien. Ga dit probleem dus tegen door regelmatig te exfoliëren. Kies een zachte scrub die geschikt is voor jouw huidtype en gebruik deze één of twee keer per week. Op deze manier verwijder je die dode huidlaag en ziet je huid er weer veel stralender uit. Ook je gezicht kan je exfoliëren met een zachte scrub. Smeer daarna een voedende crème of neem een supplement op basis van collageen voor een soepele maar strakke huid. 

Professionele huidbehandeling

Heb je veel last van huidverslapping, rimpels en dergelijke? Dan kun je overwegen om een professionele huidbehandeling te laten uitvoeren bij Sarasin Clinic. Professionals in het vak kunnen je namelijk persoonlijk advies geven over verschillende behandelingen die jou kunnen helpen. En geef toe, wat is er leuker dan even wat me-time te nemen op een winterse dag? 

Goed smeren

Goed smeren

Net zoals wij ons inpakken in verschillende lagen kleding om ons warm te houden, heeft onze huid ook bescherming nodig. Gebruik daarom een voedende moisturizer als basis voordat je make-up aanbrengt. Daarnaast smeer je best, ook in de winter, elke dag een zonnebrandcrème met SPF 50+. De zon kan nog steeds schadelijke stralen doorgeven, vooral als er sneeuw ligt, dus laat je niet vangen en smeer dagelijks!

Douche niet te warm

Hoewel het in de winter verleidelijk kan zijn om de temperatuur in de douche en in bad goed op te drijven, doe je je huid hier geen plezier mee. Heet water verwijdert de natuurlijke oliën in je huid, wat kan leiden tot uitdroging en irritatie. Het beschermende laagje op je huid wordt dan aangetast, waardoor de huid gevoeliger wordt. Je kan gerust douchen op een aangename temperatuur, maar overdrijf niet. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here