DELEN

Niets is vervelender dan ingegroeide haren. Het voelt niet fijn, het ziet er niet mooi uit en je wil er gewoon zo snel mogelijk vanaf. De één lijkt er nooit last van te hebben, terwijl de ander ze na iedere scheerbeurt ziet verschijnen. Behoor jij tot de laatste categorie? Dan zal je deze handige tips zeker kunnen gebruiken.

1. In de juiste richting scheren

Als eerste is het heel belangrijk dat je met de haren mee scheert. Dit zorgt misschien niet voor de meest gladde huid, maar je kunt er een heleboel lelijke plekjes mee voorkomen. Door tegen de haren in te scheren, vergroot je de kans op ingegroeide haren. Je huid beschadigt, ontsteekt en raakt geïrriteerd. En laat dat net iets zijn wat je wil voorkomen.

2. Een goed scheermesje

Een goed scheermesje is ontzettend belangrijk. Wegwerpscheermesjes zijn goedkoop, maar de kwaliteit hiervan is toch wat minder dan de duurdere mesjes. Meestal blijven er door wegwerpscheermesjes meer ingegroeide haren achter op je huid. Daarnaast is het slim om een scheermesje met één mesje te gebruiken. Door de meerdere mesjes zullen je haren namelijk afbreken en worden ze al snel te kort. Hierdoor kunnen ook ingegroeide haren ontstaan.

3. Het juiste scheerschuim

Zorg ervoor dat je huid altijd nat is om te scheren. Als je droog scheert vergroot je de kans op ingegroeide haren, snijwonden en irritaties. Ook is het belangrijk dat je het juiste scheerschuim gebruikt. Kies niet de meest willekeurige in de supermarkt, maar ga voor een scheerschuim die speciaal voor de gevoelige huid gemaakt is. Dit schuim zal ervoor zorgen dat je huid niet uitdroogt na een grondige scheerbeurt.

4. Verwijder dode huidcellen

Scrub altijd je huid voor het ontharen. Door je huid regelmatig te scrubben, verwijder je dode huidcellen en heb je minder last van open poriën. Hierdoor zullen de haren makkelijker door de huidoppervlakte heen kunnen groeien. Hoe jonger de huidcellen, hoe egaler je huid zal zijn. Bye bye ingegroeide haren en rode bultjes!

5. Scheer altijd ‘s avonds

‘s Nachts als je slaapt worden je benen warm en zwellen ze een beetje op, met als gevolg dat sommige haartjes verstopt zijn. Als je dan ‘s ochtends meteen je benen scheert, komen iets later de stoppels alweer terug. Daarom scheer je beter ‘s avonds voor een langer houdend resultaat. Bovendien heeft ‘s avonds scheren nog een groot voordeel: het gevoel van je gladde benen tegen de dekens. Heerlijk is dat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here