DELEN

Je kent het waarschijnlijk wel: je hebt je oksels mooi gladgeschoren en je ziet overal nog donkere plekken oksel. Dit is geen haar, ook al kan het er van op een afstand wel zo uitzien. Donkere vlekken oksel zijn erg vervelend, want je scheert je haren natuurlijk niet voor niets weg. Gelukkig kan je donkere oksels behandelen en wij vertellen je graag hoe je dat precies doet!

Wat is de oorzaak van donkere oksels?

Donkere plekken oksel is niet zo vreemd. Eén op de drie vrouwen heeft namelijk last van donkere vlekken oksel. Dit betekent echt niet dat deze vrouwen onhygiënisch zijn of wat dan ook. Je kunt er zelf weinig aan doen en het is vooral genetisch bepaald. Donkere plekken onder oksel komen vooral voor bij vrouwen met een donkere huidskleur. Maar ook diabetes, medicijngebruik, deodorant of overgewicht kunnen mogelijke oorzaken van donkere vlekken oksel zijn.

Je oksels scheren

Kreeg jij in de loop der jaren last van donkere oksels of werden de donkere plekken oksel steeds erger? Dan kan het ook gekomen zijn door het scheren. Een scheermesje zorgt er immers voor dat je huid heel lichtjes beschadigd, met een kleine verdikking als gevolg, waardoor je huid een beetje donkerder wordt.

donkere plekken oksel

Donkere oksels behandelen

Wat te doen tegen donkere oksels? Allereerst kan je een verzorgende deodorant gebruiken. Kies dus niet direct voor een deodorant die lekker ruikt, maar controleer ook even de verpakking of de deo goed is voor je huid. Scheer je altijd je oksels? Probeer ze dan een keertje te waxen.

Mocht waxen niet helemaal jouw ding zijn, gebruik je scheermesje dan op de juiste manier. Gebruik altijd een proper en scherp mesje. Scrub je oksels goed voordat je begint met scheren. Je gebruikt hiervoor het beste een fijne, milde scrub. Door te scrubben gaan alle dode huidcellen en haartjes weg. De donkere plek onder oksel kan namelijk ook veroorzaakt worden door kleine stoppeltjes. Door je oksels eerst te scrubben en dan pas te scheren, zou je al resultaat moeten zien!

donkere oksels behandelen

Lees ook:
Hoe krijg je gladde oksels?
Last van ingroeide haren? Zo voorkom je ze!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here