DELEN

De vakantie is voorbij en plots sta je weer met beiden benen in de realiteit: eindeloze werkdagen zijn begonnen, de truien komen uit de krochten van je kledingkast en… je bruine kleurtje vervaagt. Wait, what? Dat hoeft helemaal niet! Om nog even in die zinderende zomeravonden te blijven hangen, behoud je gewoon wat langer jouw vakantielook. En dat doe je zo!

Wat is dat tan?

Eigenlijk is een bruine kleur een slimme techniek van ons lichaam om ons te beschermen tegen de zon. Iedereen weet dat te veel en te lang zonnen slecht is voor je huid. Dat komt omdat je huid in dat geval niet de tijd heeft om een beschermlaagje aan te maken. Doe je het rustig aan, en geef je je huid dus wel de tijd, dan is zonnen al een stuk verantwoorder. In dat geval stimuleren zonnestralen namelijk de productie van melanocyten in de huid. Melanocyt is een pigment, en – je kunt het al raden – doordat dit gestimuleerd wordt, wordt je huid bruiner. Tegelijkertijd maakt het de opperhuid dus dikker en beschermt het dan ook tegen de zon. Hoe vaker en langer je dus in de zon ligt, hoe meer pigmentkorrels je aanmaakt en hoe bruiner je wordt.

Scrub, scrub, scrub

Om je lichaam gezond te houden, worden je huidcellen in de opperhuid elke twee weken vervangen door je lichaam. En helaas vervaagt het pigment daarom mee. Om je bruine kleur dus langer te behouden, begin je daarom eigenlijk al vóór je weggaat op vakantie. Door je huid te scrubben, verwijder je de dode huidcellen. Hierdoor weet je zeker dat de huidcellen waarmee je in de zon gaat liggen aan het begin van hun cyclus zijn. Maximale shine gegarandeerd!

Douche koud

Wanneer het regent buiten kiezen we allemaal liever voor een warme douche. Maar wie toch nog geen afstand kan nemen van haar bruine kleur, zal toch voor de koude douche moeten gaan. Waarom? Omdat een warme douche je huid dehydrateerd, waardoor je huidcellen sneller worden vervangen. En zoals we net hebben geleerd, zit daar juist het pigment in!

Lekker blijven smeren

Eigenlijk is deze tip een verlengde van voorgaande tip. Het komt er immers op neer dat je je huid gehydrateerd moet houden om je huidige huidcellen zolang mogelijk te behouden. Daarvoor is het ook slim om je huid na elke douche in te smeren met een bodylotion. Voor maximaal resultaat kies je voor een hydraterende bodylotion, een bodylotion met bronzing of voor een extra-vette body butter.

Mooi nep is niet lelijk

Op den duur houd je je huid niet meer tegen en maakt je bruine kleur weer plaats voor je goede oude witte teint. In plaats van nu wekelijks in te checken bij de zonnebank, kun je die bronzing skin ook gewoon faken! Een professionele spray tanner kan zien welke delen van je lichaam sneller verbleken dan andere delen, zoals je gezicht, en kan de oneffenheden opvullen. Hierdoor geef je je kleur weer echt een boost! Gaat een spray tan je iets te ver? Dan zijn er inmiddels ook steeds meer en steeds betere bronzing bodylotions op de markt. Op deze manier behoud jij hele jaar door je gezonde kleurtje!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here