DELEN

We hebben teruggeblikt op 2017, gefeest en ons klaargestoomd voor weer een nieuw jaar. Nu is het dan echt tijd om eens vooruit naar het nieuwe jaar te kijken. En dan natuurlijk het liefst op fashiongebied. Want terwijl wij allemaal druk bezig waren met het afscheid nemen van 2017, waren de fashion retailers al lang en breed bezig met de trends voor het komende jaar. Dit zijn ze!

1. Lovely lavendel

De catwalks lieten een kleur voor de lente wel erg vaak zien: lavendel! Je draagt het in jurken, tops, broeken, pakken en schoenen. Tja, wat niet eigenlijk? Dacht je dat lavendel een moeilijke kleur is om te dragen? Think again! Het staat juist bij heel veel mensen: romantisch bij een bleke huid, super edge bij een donkere huid. Mooi te combineren met groen.

2. Oversized vormen

Soms is mode een heel fijn middel om even te ontsnappen aan de realiteit. Deze modetrend, die zich stort op megagrote schouderpads of buitenproportionele mouwen, doet daar aan mee. Houd de rest van je outfit casual, terwijl je één deel kiest dat je uitvergroot. Edgy!

3. Heuptasjes

We zagen ze dit jaar al vaker, en de trend zet in 2018 gewoon door: heuptasjes. Nog steeds worden ze niet op de heupen gedragen, maar om een schouder gedaan zodat het tasje op je borst valt. Overigens is het feit dat het heuptasje als een van de absolute trends van 2018 benoemd wordt ook een bevestiging van wat je waarschijnlijk al dacht (en hoopte): de nineties en eighties trends mogen ook nog gewoon gezien worden. Whoohoo!

4. Casual wear

Begonnen met Gigi Hadid en andere modellen die in hun drukke levens van de ene naar de andere casting gaan, gretig overgenomen door de rest van de wereld die ook wel wat comfy kleding in hun drukke leven konden gebruiken. En in 2018 zal dit er echt niet minder op worden… Behalve legging, fijne gympies en grote t-shirts zien we in 2018 ook meer andersoortige technische kleding opkomen. Denk aan extra ademende vesten of een modieuze winterjas. 2018 gaat comfortabel worden!

5. Groene modemeisjes

Niet alleen in de modewereld, maar de hele maatschappij wordt zich meer en meer bewust van vervuiling en van het klimaat. Dit gaat zich ook nog meer uitbreiden in de modewinkels van 2018. Denk bijvoorbeeld aan meer nepbont, nepleer, responsible werkplekken of gerecyclede kleding. Daarnaast wordt ook voorspeld dat steeds meer klassieke modehuizen onverantwoordelijk materiaalgebruik voor hun collecties stop gaan zetten, zoals Gucci afgelopen jaar besloot geen bont meer te gaan gebruiken. Een trend die we alleen maar heel hard kunnen toejuichen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here