DELEN

Wil je binnenkort je haar grijs verven? Grijs haar is ontzettend hip, zowel voor jong als oud! Het kan best spannend zijn om je haar grijs te verven, zeker omdat dit gemakkelijk fout kan gaan. Vaak moet je je haar eerst bleken vooraleer je er een grijze kleur op kunt aanbrengen. Een kapper heeft hier de juiste producten voor en weet perfect hoe jouw haar behandeld moet worden. Mocht je het zelf willen doen, volg dan de vijf stappen in dit artikel. Zo heb je straks prachtig grijs haar!

1. Stop met je haar verven

Wanneer je graag een grijze haarkleur wilt, is het belangrijk dat je stopt met het verven van je haar. Dit klinkt misschien raar, maar het is echt zo. Trek hier ongeveer een half jaar voor uit, zo weet je zeker dat er geen verf meer aanwezig is in je haar. Dit zal je grijze haar alleen maar ten goede komen! Wil je sneller je haar grijs verven en zit er nog veel verf in je onderste puntjes? Laat je haar dan een stukje korter knippen, dan ben je er binnen de kortste keren vanaf. Onthoud dat geduld een schone deugd is, je moet natuurlijk wel iets over hebben voor je grijze haren.

2. Ontkleur je haar

Donker haar grijs verven of zwart haar grijs verven? Voordat je de grijze haarverf kunt aanbrengen is het nodig om je haar te ontkleuren. Dat geldt ook bij blond haar grijs verven. Eigenlijk voor al het geverfd haar ontkleuren naar grijs. Het verschilt wel een beetje per verf in hoeverre het nodig is om bijvoorbeeld waterstofperoxide te gebruiken. Laat je bij twijfel altijd adviseren door een drogist of kapper. Je wilt immers liever niet voor verrassingen komen te staan.

3. Je haar grijs verven

Kies een verf uit waarmee je je haar grijs wilt verven. Hierbij heb je keuze uit verschillende soorten grijze haarverf, in verschillende merken en prijscategorieën. Als je twijfelt over welk merk bij je past, vraag dan advies aan de drogist of kapper. Liever een keer te veel gevraagd, dan een haarkleur waar je later spijt van krijgt. Kies bij voorkeur diepe, rijke tinten en natuurtinten die veel pigment bevatten. Deze kleuren je grijze haar beter.

Weet dat grijs haar best veel tijd nodig heeft om in te werken. Ga daarom altijd uit van de maximale inwerktijd. Ben je plaatselijk grijs? Je grijze haren verven is dan het eerste wat je moet doen. Zo kan de verf daar wat langer intrekken. Mocht je twijfelen over de inwerktijd, probeer het dan eerst op een klein plukje en hou bij wat voor jou de goede inwerktijd is. Wil je grijs haar verven? Check dan op voorhand het etiket. Niet alle permanente haarverf is geschikt voor de dekking van grijs haar.

4. Grijs haar verzorgen

Na het verven van je haar is het heel belangrijk om je haar te verzorgen. Gebleekt en geverfd haar heeft dat nu eenmaal nodig, aangezien bleken en verven beschadigd haar kan veroorzaken. Gebruik een goede zilvershampoo zonder sulfaten en breng regelmatig een voedend haarserum aan. Deze producten doen veel goeds voor je grijze haren!

5. Grijs haar bijwerken

Tenslotte is het belangrijk om je grijze haren regelmatig bij te (laten) werken, bij voorkeur om de zes à acht weken. Op die manier voorkom je een lelijke uitgroei. Zorg dat je dezelfde haarkleur gebruikt als voordien, zo weet je zeker dat de kleur er hetzelfde uitziet als de eerste keer.

Als je deze vijf stappen volgt, dan wordt je haar grijs verven een stuk makkelijker. Het vraagt misschien wat tijd en onderhoud, maar dan heb je ook wat: prachtige grijze haren!

Lees ook: 5 tips tegen haaruitval bij vrouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here