DELEN

Je haar tegen zon beschermen: we vergeten soms dat dit belangrijk is om je mooie haar gezond te houden. Wanneer we gaan zonnen, smeren we onze huid goed in met zonnebrandcrème voor een optimale bescherming. Maar vaak vergeten we dat UV-stralen ook schadelijk kunnen zijn voor ons haar. De zon kan zorgen voor droog haar, gespleten haarpunten, een doffe kleur en pluizig haar. Dit is niet alleen vervelend, het ziet er ook niet mooi uit. Om dit te voorkomen hebben we zes tips op een rijtje gezet om je haar mooi en gezond te houden in de zomer. Je haar beschermen tegen zon, zo doe je dat!

haar tegen zon beschermen

1. Haar tegen zon beschermen: zonnebrand voor je haar

Bescherming haar zon? Tegenwoordig bestaan er tal van stylingsproducten met een SPF (Sun Protection Factor) die jouw haar beschermen tegen de zon. Je hebt bijvoorbeeld een haarspray tegen zon, haarolie en haarlak met een hoge hoeveelheid SPF. Als je één of meerdere van deze producten gebruikt, hoef je niet bang te zijn voor droog haar na een dagje zonnen. Sommige producten helpen zelfs je haar beschermen tegen zon en chloor.

2. Haar beschermen tegen zon: leuke haaraccessoires

Haar beschermen zon? Als je je haar echt goed wilt beschermen, kan je het beter niet blootstellen aan de zon. Je haar tegen de zon beschermen, doe je door leuke accessoires te dragen zoals een bandana of een hoed. Er zijn manieren genoeg om zulke accessoires te dragen. Op internet vind je een heleboel haarinspiratie. En het leuke is: haaraccessoires zien er ook ontzettend trendy uit!

3. Bescherming haar zon: je haar opsteken

Hoe bescherm je je haar tegen de zon? Je kunt ook je haar beschermen tegen zon door het op te steken. Hierdoor is er minder oppervlakte dat wordt blootgesteld aan de zon en dus minder oppervlakte wat beschadigd kan worden. Draag bijvoorbeeld een mooie knot boven op je hoofd of juist laag in je nek. Door je haar op te steken, is het ook meteen een stuk aangenamer als je je rug wilt insmeren!

haar beschermen tegen zon

4. Haar beschermen zon: je scheiding insmeren

Vergeet ook zeker je scheiding niet in te smeren. Iedereen die een scheiding heeft, weet waarschijnlijk wel hoe pijnlijk een verbrande scheiding kan zijn. Dit deel van je lichaam vangt veel zon op en verbrandt daardoor sneller. Smeer dus flink wat zonnebrandcrème in je scheiding als je gaat zonnen. Het nadeel is wel dat je er snel vet haar van krijgt. Daarom is een bandana of hoed misschien een betere optie voor jou.

5. Gebruik een conditioner en haarmasker

Bescherming haar tegen zon? Als je haar veel UV-straling heeft moeten opvangen, kan het droog en pluizig aanvoelen. Verzorg je lokken daarom met een voedende conditioner en een heerlijk haarmasker als je terug komt van een dagje strand. Maar ook na een dagje zonnen in de tuin is een haarmasker een goed idee!

6. Verzorg je haar van binnenuit

Tenslotte is het belangrijk om van binnenuit je haar goed te verzorgen. Dit doe je door goed te letten op wat je eet en drinkt. Zorg ervoor dat je genoeg vitamines, mineralen en eiwitten binnenkrijgt. Ook voldoende water drinken op een dag is belangrijk. Dit heeft namelijk allemaal effect op de gezondheid van je haar en het vermogen om zich te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

bescherming haar zon

Zo, dit zijn zes tips om je haar te beschermen tegen de zon. Als je deze tips opvolgt, kom je met mooie en gezonde lokken de zomer door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here