DELEN

Als je ooit het ongeluk hebt gehad om je favoriete sieraad te zien verkleuren van een briljante glans tot een dof, bruin, dan weet je hoe ontmoedigend dat kan zijn. Maar maak je geen zorgen, er is hoop! Hier volgen enkele tips om ervoor te zorgen dat je mooie kettingen en armbanden hun glans behouden.

De chemie van parfums en cosmetica

Hoewel het verleidelijk kan zijn om jezelf te besprenkelen met je favoriete parfum net voor je de deur uitgaat en je al je kettingen en armbanden draagt, kan dit in feite de oorzaak zijn van de verkleuring. Parfums bevatten chemicaliën en alcohol die een reactie kunnen aangaan met het metaal van je juwelen, waardoor ze kunnen verkleuren. Vergelijkbaar met parfums kunnen lotions, crèmes en andere cosmetica ook schadelijk zijn voor je juwelen. Deze producten bevatten vaak ingrediënten zoals zouten en zuren die de oppervlakte van het metaal kunnen aantasten. Zorg er dus altijd voor dat je parfum en cosmetica volledig zijn opgedroogd voordat je je sieraden om doet.

Sport en transpiratie: de vijanden van juwelen

Als je dacht dat het alleen het water was dat je sieraden beschadigde tijdens je zwemsessies, dan heb je het mis. Zweet, dat voornamelijk bestaat uit water, zout en mineralen, kan ook behoorlijk wat schade aanrichten. In feite kan het zout in je zweet reageren met de metalen in je juwelen, wat kan leiden tot corrosie. Daarom is het een goed idee om je kettingen en armbanden uit te doen voordat je naar de fitness gaat of gaat hardlopen. Bewaar ze in een sieradendoosje tot je klaar bent met je workout.

Opbergen: een cruciale factor

Opbergen een cruciale factor

De manier waarop je je sieraden opbergt kan ook een grote invloed hebben. Idealiter bewaar je je sieraden op een droge, donkere en koele plaats, weg van direct zonlicht en vocht. Vermijd ook het opbergen van verschillende soorten metalen juwelen samen, omdat sommige metalen kunnen reageren met andere en zo tot verkleuring kunnen leiden. Een sieradendoos met verschillende compartimenten voor verschillende soorten juwelen is hiervoor de perfecte oplossing. Zo kun je je kettingen voor dames en armbanden afzonderlijk opbergen. En heb je meteen ook een mooi overzicht zodat je makkelijk kan kiezen welke ketting je bij de outfit van vandaag wil dragen. Ideaal!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here