DELEN

Ben jij gezegend met een mooie bos krullen? Dan weet je waarschijnlijk dat krullen verzorgen wat extra aandacht en tijd vraagt. Krullen breken immers makkelijk af en drogen snel uit, nog meer dan andere haartypes. Bij de verzorging krullen haar is hydrateren en verzorgen dan ook heel belangrijk. Alleen zo vermijd je dat je krullen gaan pluizen, uitzakken of de verkeerde kant uitspringen. Maar hoe doe je dat, krullend haar verzorgen? Wij zetten een aantal tips op een rijtje!

krullen verzorgen

1. Krullen verzorgen: ga regelmatig naar de kapper

Hoe verzorg je krullend haar? Om droge en gespleten punten te voorkomen, laat je je haar best om de zes à acht weken bijknippen bij de kapper. Hierdoor zal je haar gezonder zijn en mooier vallen. Ga op zoek naar een goede kapper die weet hoe hij krullend haar moet verzorgen. Het is ook belangrijk dat hij weet dat je haar nog veel inkort eens het helemaal droog is. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan en de deur uitgaan met een mega kort kapsel!

2. Krullend haar verzorgen: gebruik voedende producten

Bij de verzorging krullen haar is het belangrijk om te hydrateren en pluizig haar tegen te gaan. Voedende producten zijn hiervoor ideaal! Droog krullend haar verzorgen doe je met een vochtinbrengende shampoo, conditioner en haarmasker. Maar ook een haarolie krullen, styling crème of mousse is een must om je krullen in model te houden. Bij de drogist heb je een ruime keuze uit producten. Ook bij de kapper kan je producten kopen, maar die zijn wellicht iets duurder.

3. Verzorging krullen haar: was je haar maximum 2 keer per week

Je haar te vaak wassen is voor niemand goed en zeker niet als je krullen hebt. De natuurlijke oliën op je hoofdhuid moeten namelijk hun werk kunnen doen. Als je je krullen toch vaker wast, dan kan je haar uitdrogen. Heb je toch vet haar? Gebruik dan een beetje droogshampoo of draag je haar in een knot zodat het minder opvalt.

krullend haar verzorgen

4. Laat je haar drogen aan de lucht

Wanneer we denken aan droge krullen verzorgen is het belangrijk om je haar op de juiste manier te laten drogen. Wrijf niet zomaar wild met een handdoek om je krullen te drogen. Door heen en weer te wrijven met een handdoek, maak je het haaroppervlak ruw. Dep je krullen liever voorzichtig droog of wikkel een handdoek rond je haar.

Laat je krullend haar vervolgens aan de lucht drogen, zo kan je pluizige krullen verzorgen. Door een haardroger te gebruiken, maak je het pluizig haar alleen maar erger. Je haar aan de lucht laten drogen is ook het beste voor natuurlijke krullen verzorgen. Hierdoor zullen je krullen op een natuurlijke manier in model vallen. Heb je weinig tijd en wil je toch een haardroger gebruiken? Kies dan voor eentje met een opzetstuk en zet de haardroger op de laagste stand.

5. Vermijd je haar borstelen

Hoe krullend haar verzorgen? Onze laatste tip voor verzorging voor krullend haar is om het zo weinig mogelijk te borstelen. Dit is een must voor als je mooie, levendige krullen wilt! Als je toch je knopen wilt ontwarren, gebruik dan je vingers of een kam met grove tanden. Kam je haar liefst nat om de krulstructuur zo mooi mogelijk te houden, maar wees wel voorzichtig want je haar is extra breekbaar als het nat is. Kam daarom van onder naar boven, dus van je lengtes naar je kruin, en gebruik eventueel een anti-klit spray als je de knopen er moeilijk uitkrijgt.

Kam je haar bij voorkeur onder de douche terwijl je conditioner of haarmasker inwerkt. Op die manier zullen de knopen er makkelijk uitglijden en zullen je krullen daarna prachtig vallen omdat je ze niet uit elkaar trekt als ze droog zijn. Ook hierbij is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan want je haar is gevoeliger voor afbreken als het nat is!

verzorging krullen haar

Lees ook: 5 tips tegen haaruitval bij vrouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here