DELEN

Heb jij last van droge handen? Wind, kou, water, zeep en desinfecterende handgel zijn vaak de boosdoeners die de huid van je handen uitdrogen. Ze tasten de natuurlijke beschermlaag van je huid aan en zorgen zo voor een vochttekort. Dat is erg vervelend, want die uitdroging kan leiden tot ruwheid, schilfering, kloven en zelfs wondjes op je handen. Beter voorkomen dan genezen, dus! Wat te doen tegen droge handen? In dit artikel zetten we tien droge handen tips op een rijtje!

droge handen

1.Droge handen tips: lauw water en milde zeep

Wat doen tegen droge handen? Eén van de belangrijkste droge handen tips is je handen wassen met lauwwarm water in plaats van met heet water. Te warm water droogt je huid alleen maar uit. Gebruik niet teveel zeep of kies voor een milde handzeep droge handen. Een milde handzeep voor droge handen is geschikt voor veelvuldig gebruik en zorgt ervoor dat je handen niet zo snel uitdrogen.

Lees ook: Perfect je handen wassen: zo doe je dat!

2. Vermijd droogautomaten

Het is belangrijk dat je je handen op de juiste manier droogt. Vermijd droogautomaten want deze zorgen voor ruwe en extreem droge handen. Dep je handen na het wassen liever droog met een propere, zachte handdoek. Het is een simpele manier om droge huid handen te voorkomen.

3. Wat te doen tegen droge handen? Scrubben!

Wat helpt tegen droge handen? Scrub je handen regelmatig met een milde scrubcrème. Let op: het is belangrijk dat de korrels fijn genoeg zijn zodat ze je huid niet beschadigen. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en droge velletjes zodat je handen heerlijk zacht aanvoelen. Heb je een gevoelige huid? Dan scrub je beter niet en volstaat het om een droge handen creme aan te brengen.

4. Droge handen crème

Droge handen tips? Na het scrubben smeer je je handen in met een goede, verzorgende handcrème. Heb je extreem droge handen? Breng dan gerust een paar keer per dag een creme voor droge handen aan. Een handcrème voor droge handen helpt het vochtgehalte van je huid op peil te houden. Bovendien werkt een handcrème droge huid ook preventief. Vergeet hierbij ook zeker je nagelriemen niet. Door je nagelriemen met een handcrème in te smeren, versnelt het herstelproces van je droge handen.

Ben jij iemand die vaak vergeet om een droge handen creme te gebruiken? Bewaar een creme voor droge handen in je tas en zet er eentje naast de lavabo. Als je momenteel van thuis uit werkt door het coronavirus, dan is het wellicht handig om een handcrème voor droge handen in je thuiskantoor te zetten. Omdat je de tube ziet staan, zal je sneller geneigd zijn om een handcrème voor droge handen te smeren.

droge handen creme

5. Slaap je droge handen mooi

Wat te doen tegen droge handen? ’s Nachts is het perfecte moment om je handen te laten herstellen van alle schadelijke invloeden. Smeer daarom voor het slapengaan een dikke laag handcrème op je handen en trek vervolgens katoenen handschoenen aan zodat de droge handen creme de hele nacht kan intrekken.

Extreem droge handen tips? Heb je bijvoorbeeld kloofjes op je handen? Gebruik dan een herstellende handcrème die het genezingsproces bevordert. Breng vooral ’s nachts een dikke laag aan, ook in combinatie met katoenen handschoenen zodat de verzorgende ingrediënten optimaal hun werk kunnen doen.

6. Draag rubberen handschoenen

Over handschoenen gesproken… Draag rubberen handschoenen bij huishoudelijke klusjes zoals afwassen en schoonmaken. Op die manier komen je super droge handen niet in contact met heet water of andere chemische producten die voor extreem droge handen zorgen.

7. Drink voldoende water

De huid bestaat voor ongeveer tachtig procent uit water. Om te voorkomen dat de huid uitdroogt is het belangrijk dat je iedere dag voldoende water drinkt. Heb je last van droge handen in de winter? Kruidenthee is een perfect alternatief tijdens de koudere wintermaanden, al kan je deze thee natuurlijk het hele jaar door drinken. Alcohol en cafeïne vermijd je beter, want deze kunnen ervoor zorgen dat de huid uitdroogt.

8. Let op je voeding

Wat te doen tegen droge handen? Je staat er wellicht niet bij stil, maar ook je voeding speelt een belangrijke rol bij de conditie van je huid. Eet vooral voldoende fruit en groenten want hierin zitten vitamines die essentieel zijn voor een gezonde huid. Probeer ook twee keer per week vis te eten in combinatie met verse groenten. Vis bevat omega-3 en dit heeft een positieve invloed op je huid. Lees hier de gezondheidsvoordelen van omega-3!

9. Verzorg je handen met amandelolie

Bij een droge huid handen kan je ook amandelolie gebruiken. Amandelolie maakt je handen zachter en werkt goed tegen een droge huid en huidirritaties. Stop je handen regelmatig in een kom met amandelolie en je zal geen last meer hebben van extreem droge handen.

10. Houd de luchtvochtigheid in huis op peil

Vooral tijdens de koude wintermaanden kan de luchtvochtigheid in huis dalen. Dit komt voornamelijk doordat de verwarming aangaat en de ramen minder open gezet worden. Hoe droger de lucht in huis, hoe meer vocht de huid afstaat. Daarom is het belangrijk om goed te ventileren en het vochtgehalte op peil te houden. Je kunt bijvoorbeeld bakjes water aan de verwarming hangen of een luchtbevochtiger kopen.

droge handen tips

Zo, dit zijn tien droge handen tips. Als je deze tips toepast, zal je snel verbetering merken en zullen je handen weer heerlijk zacht worden!

Lees ook: 5 tips tegen een droge huid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here