DELEN

Heb jij last van statisch haar? Je bent zeker niet de enige! Als het buiten koud is, zetten we de verwarming al snel een graadje hoger. Zo krijgt je lichaam het lekker warm, maar goed voor je haar is het niet. Je haar wordt statisch, het knettert en plakt vast aan je gezicht. Kortom: van dat mooi en gezond haar is niet veel meer te zien. Het hebben van statisch haar is ontzettend irritant. Gelukkig zijn er een aantal trucjes waardoor je ervan afkomt. Wat te doen tegen statisch haar? Wij zetten vijf tips tegen statisch haar op een rijtje!

statisch haar

1. Statisch haar tips: gebruik een voedende shampoo en conditioner

Tips statisch haar? Vooral droog haar heeft de kans statisch te worden. Eén van de tips tegen statisch haar is om geen shampoo te gebruiken die je haar uitdroogt. Denk hierbij aan een anti-roos shampoo of zilvershampoo. Gebruik liever een voedende shampoo die je haar goed hydrateert. Wanneer je jouw haar ook nog eens verzorgt met een conditioner en een voedend haarmasker, zal je haar veel minder droog zijn én dus minder snel statisch worden.

2. Wat te doen tegen statisch haar? Gebruik een koude borstel

Haar statisch wat te doen? Het klinkt misschien raar, maar door een gekoelde haarborstel te gebruiken, sluiten je haarschubben en zal je haar minder snel statisch worden. Leg daarom ’s avonds je haarborstel in de koelkast als je ’s ochtends je haar wilt borstelen. Borstel je haar liever niet te vaak. Als je het toch wilt borstelen, spray dan wat haarlak op je borstel en ga hiermee door je haar.

statisch haar tips

3. Vermijd föhnen en stylen

Wat te doen met statisch haar? Als je een föhn en/of stijltang gebruikt, dan heb je kans dat je last van statisch haar hebt. Je kunt deze elektrische apparaten dus maar beter vermijden. Als je ook nog eens een muts en sjaal over je haar gooit, dan wordt je kapsel er zeker niet beter op. Om te voorkomen dat je haar statisch wordt, kan je het dus best zo natuurlijk mogelijk behandelen.

4. Kokosolie tegen statisch haar

Wat doe je tegen statisch haar? Velen hebben anno 2020 wel kokosolie in de keuken staan. Maar wist je dat het ook één van de tips tegen statisch haar is? Masseer een beetje kokosolie in je haar voor het slapengaan, doe een douchemuts op en kruip lekker in je bed. De volgende ochtend spoel je alles goed uit en voilà: je hebt glad en soepel haar én je hebt geen last van statisch haar meer. Lees hier nog 10 dingen die je kan doen met kokosolie!

5. Draag geen wollen of synthetische kleding

Wat te doen aan statisch haar? Op droge, koude dagen is er niets heerlijker dan een wollen trui te dragen, maar helaas wordt je haar hier erg statisch van. Als je onze tips wilt opvolgen, dan laat je die comfortabele trui dus maar beter in je kledingkast liggen. Ook synthetische kleding vermijd je beter. Dit materiaal is al statisch van zichzelf en verergert het statische effect op je haar.

wat te doen tegen statisch haar

Zo, dit zijn onze vijf tips! Wat helpt echt tegen statisch haar? Dat is een kwestie van uitproberen wat voor jou goed werkt. De één zal veel baat hebben bij het gebruik van een koude borstel en de ander zal kokosolie net geweldig vinden. Door bovenstaande tips toe te passen, zal je snel genoeg merken wat voor jou de oplossing is!

Lees ook: 5 tips tegen haaruitval bij vrouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here