DELEN

Wij zijn gek op leren schoenen! Leuke leren laarsjes voor vrouwen of geklede leren schoenen voor mannen, ze zien er altijd elegant en stijlvol uit. Echter is er ook een nadeel: je moet leren schoenen onderhouden. Leer is namelijk erg kwetsbaar en er kunnen al snel krassen en plekken op de schoenen ontstaan. Maar geen zorgen, met de onderstaande tips hou je je leren schoenen glad en soepel waardoor je er jaren plezier van hebt. Leren schoenen behandelen, zo doe je dat!

leren schoenen

1. Leren schoenen onderhouden: maak ze goed schoon

De leren schoenen reinigen, doe je met een droge, zachte microvezeldoek. Wrijf zoveel mogelijk vuil van de schoenen af. Nadat je alle groten stukken vuil hebt verwijderd, maak je de schoenen schoon met schoonmaakmiddel. Je kunt hier een leerspray of een ander schoonmaakmiddel speciaal voor leer, voor gebruiken. Gebruik altijd een doek of een zachte borstel om dit in te wrijven. Let op: het is wel belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat, je wilt immers niet nog meer krassen maken. Gebruik liever geen sponsjes want deze kunnen het leer uitdrogen.

2. Leren schoenen behandelen: poets ze regelmatig

Hoe leren schoenen verzorgen? Om het leer weer mooi glimmend en soepel te maken, moet je je schoenen regelmatig poetsen. Draag je de leren schoenen bijna iedere dag? Dan is het aangeraden om ze om de maand te poetsen. Als je ze minder vaak draagt, dan hoef je ze niet zo snel te poetsen. Haal eventuele veters uit de schoenen en leg ze opzij. Gebruik een leerconditioner om het leer opnieuw soepel te maken. Na de conditioner kan je de leren schoenen insmeren met een schoenpoets, bij voorkeur eenmaal per maand. Let op: hierbij is het belangrijk dat de schoenpoets dezelfde kleur heeft als je schoenen of doorzichtig is.

3. Onderhoud leren schoenen

Nieuwe leren schoenen behandelen? Om het leer zo lang mogelijk mooi te houden, kan je de leren schoenen inspuiten met een impregneermiddel dat geschikt is voor leer. De leren schoenen impregneren zorgt ervoor dat vocht en vuil op afstand blijft. Daarnaast is het van belang dat je schoenen regelmatig kunnen rusten om op te drogen. Gebruik eventueel kranten of schoenspanners zodat de leren schoenen hun vorm behouden. Ben je van plan om je schoenen voor langere tijd op te bergen? Maak ze dan op voorhand goed schoon en bewaar ze in een kussenhoes zodat ze kunnen ‘ademen’. Een plastic zak gebruik je beter niet, zo drogen ze uit en worden ze lelijk.

leren schoenen onderhouden

Zo, als je bovenstaande tips toepast, zal je langer van je schoenen kunnen genieten! Leren schoenen onderhouden, heb jij nog tips voor ons?

Lees ook: Zo krijg je witte sneakers weer stralend wit!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here