DELEN

Zwemmen met make up – Niets is zaliger dan een frisse duik in het zwembad! Hoewel het voor sommige vrouwen nutteloos lijkt om make-up aan te brengen voor het zwemmen, zijn er toch ook veel vrouwen die aan het zwembad vertoeven met een likje foundation, bronzer en mascara. Zolang je je huid goed beschermt tegen de schadelijke uv-stralen van de zon, is dat uiteraard geen probleem. Maar wat gebeurt er als je in het zwembad springt? Mag je make up zwemmen of is het schadelijk voor je huid en kan je beter eerst je gezicht reinigen?

zwemmen met make up

Zwemmen met make up

Volgens experts kan het geen kwaad als je met make up het zwembad in springt. Sterker nog: het kan zelfs goed zijn voor je huid, maar dan moet je wel eerst zonnecrème smeren en vervolgens producten met een zonnefactor gebruiken. Dit laagje beschermt je huid tegen het ruwe zout en chloor in het water, waardoor je minder kans op irritaties hebt. Let op: iedere keer je weer uit het zwembad gaat, is het wel belangrijk om opnieuw een zonnecrème aan te brengen.

Make up zwemmen: daarna je huid reinigen

Zwemmen met make-up kan dus geen kwaad, maar het is wel belangrijk om je huid direct erna te reinigen. Dermatologen raden dit vooral aan bij zout- en chloorwater omdat dit je huid kan uitdrogen en bacteriën kan veroorzaken. Wanneer je op dat moment make-up draagt, wordt dit effect nog meer versterkt. Een toilettas meenemen naar het zwembad is dus zeker geen overbodige luxe!

Extra tip: om te voorkomen dat je er na het zwemmen uitziet als een panda, kan je waterproof make-up gebruiken. Tegenwoordig bestaat er zelfs waterproof foundation zwemmen. Bij de drogist kan je eventueel informeren naar de beste waterproof eyeliner zwemmen. Zo kan je zorgeloos het zwembad induiken zonder dat je make-up uitloopt.

Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om helemaal geen make-up te dragen als je naar het zwembad gaat. In dat geval hoef je alleen zonnecrème te smeren. Zo zie je er mooi uit zonder make-up!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here