DELEN

Make up kwasten schoonmaken is belangrijker dan je denkt. Ze kunnen behoorlijk vies worden nadat je ze een paar keer hebt gebruikt. Er blijven niet alleen make-up resten aan zitten, maar ook huidschilfertjes en andere bacteriën. Als je de vieze make up kwasten de volgende keer op je gezicht aanbrengt, dan is dat niet zonder gevolgen. Je poriën kunnen namelijk verstopt raken waardoor je puistjes krijgt. Of nog erger: je huid kan zelfs gaan ontsteken. Tijd voor een schoonmaak dus! Hoe make up kwasten schoonmaken? Er zijn drie manieren om je kwasten schoon te maken. Wij zetten ze hieronder op een rijtje!

1. Make up kwasten schoonmaken met een brush cleanser

Hoe maak je make up kwasten schoon? Een eerste manier is om een brush cleanser te gebruiken. Dit is een soort zeep die speciaal ontwikkeld is om je kwasten snel en grondig te reinigen. Meestal vind je dit soort cleansers in de vorm van een sprayflesje. Spray een beetje cleanser op je kwasten en veeg ze schoon aan een doekje of tissue. Deze cleansers bevatten vaak alcohol waardoor de bacteriën op je kwasten verwijderd worden.

2. Kwasten schoonmaken make up: (baby)shampoo

Je kunt ook je make up kwasten reinigen met (baby)shampoo en water. Maak een sopje van een milde shampoo en water. Daarna haal je je kwasten er doorheen en gebruik je je vingers om het vuil eruit te wassen. Als je ziet hoe snel het water verkleurt, dan zie je wat voor viezigheid er allemaal in je kwasten zit. Gebruik trouwens alleen lauw of koud water. Heet water is niet goed voor je make up borstels.

3. Make up kwast schoonmaken met olijfolie en afwasmiddel

Je make up borstel schoonmaken? Dat kan ook met olijfolie en afwasmiddel. Deze manier doodt niet alleen de bacteriën, maar is ook verzorgend voor de haren van je kwasten. Als je tenminste geen synthetische kwasten hebt. Bij deze methode is het belangrijk dat je evenveel olijfolie en afwasmiddel gebruikt. Te veel olie leidt tot vettige kwasten en dat is natuurlijk niet prettig bij het aanbrengen van je make up.

Neem een bordje of schoteltje, meng de olijfolie en het afwasmiddel, en haal je kwasten er doorheen. Spoel ze daarna met water en laat ze drogen. Je make up borstels schoonmaken met olijfolie en afwasmiddel is vooral handig als je heel vieze kwasten hebt, bijvoorbeeld door eyeliner aan te brengen.

Wees voorzichtig met je make up kwasten

Ga je je make up borstels reinigen? Wees dan altijd voorzichtig. Je make up kwasten wassen is belangrijk, maar wrijf niet te hard door de haren. Probeer strijkende bewegingen te maken tijdens het reinigen. Hierdoor zullen ze langer meegaan. Buig je kwasten na het reinigen ook altijd weer netjes terug in hun vorm zodat ze goed opdrogen. Laat je make up kwasten drogen op een doekje of stukje keukenpapier.

Hoe vaak make up kwasten schoonmaken? Je hoeft je kwasten niet per se iedere dag schoon te maken, maar het is wel aangeraden om dit minstens één keer per week te doen. Vooral als jij je kwasten iedere dag gebruikt is het belangrijk om iedere week een schoonmaakmomentje in te plannen. Door regelmatig je make up kwasten te reinigen, zal je trouwens ook merken dat je make-up mooier op je gezicht zit!

Lees ook: Zo blijft je make-up de hele dag mooi zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here