DELEN

Make up opbergen – Is jouw badkamerkast of make-uptafel één grote chaos? Liggen je lippenstiften, oogschaduwen en poedertjes allemaal door elkaar en ben je dikwijls iets kwijt? Je bent niet de enige! Maar wist je dat het eigenlijk makkelijk is om make-up op een leuke en praktische manier te ordenen? Hieronder delen we vijf leuke ideeën om je make up op te bergen!

1. Make up opbergen: glazen en bakjes

Leg je make up niet zomaar neer op je make-uptafel of in een lade, maar koop bakjes als makeup opberger. Op die manier houd je je foundations, blushes en highlighters apart van elkaar. Je make up kwasten kan je in glazen zetten om orde in de chaos te bewaren. Dit ziet er overigens heel leuk uit!

2. Makeup opberger: schaal of rekje

Heb je elegante potjes foundation of mooie nagellak flesjes? Schaf dan een mooie schaal of een rekje aan en stal ze hierop uit. Verder kan je de schaal of het rekje opfleuren met kunstbloemen of parels. Zo creëer je een prachtige eyecatcher op je make-uptafel of in je badkamer!

makeup opberger

3. Een make-upkoffer

Ben je veel onderweg? Wellicht is een make-upkoffer dan handig voor jou. Hierin kan je je make up makkelijk vervoeren waardoor je je altijd kunt opmaken, waar je ook bent. En ook als je thuis bent, is deze make-upkoffer een fijne manier om je make up in op te bergen.

4. Glazen pot voor wattenschijfjes- en staafjes

Op het eind van de dag verwijder je jouw make up. De kans is groot dat jij jouw wattenschijfjes altijd in de plastic verpakking laat waarin je ze hebt gekocht. Dit kan natuurlijk geen kwaad, maar hoe fijn zou het zijn als je je wattenschijfjes en wattenstaafjes mooi kunt opbergen? Onze tip is om hier glazen potjes voor te gebruiken. Die fluffy, witte wattenschijfjes zien er zoveel leuker uit in een glazen potje!

opbergen make up

5. Regelmatig make up opruimen

Wist je dat make up een houdbaarheidsdatum heeft? Deze datum kan je terugvinden op de verpakking. Foundation blijft bijvoorbeeld één tot twee jaar goed en een mascara gaat slechts twee tot drie maanden mee. Als je make up gebruikt die over datum is, kan je last krijgen van puistjes of onzuiverheden. Er kunnen zelfs ontstekingen en huidirritaties ontstaan.

Het is dus belangrijk om in de gaten te houden of je make up nog wel houdbaar is. En nu je toch bezig bent met make up opbergen, kan je dit meteen uitzoeken. Neem al je make up bij elkaar en gooi weg wat over datum is. Na het opruimen zal je jou sowieso blij voelen én heb je weer een overzicht van jouw make up stash!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here