DELEN

Make up sproeten – Heb je sproetjes? Dan mag je trots zijn op die mooie, kleine stipjes want ze zijn een van de zeven schoonheden! Wat zijn sproeten? En hoe kan je ze laten schitteren? In deze blogpost delen we handige make up tips sproeten, lees mee!

make up sproeten

Wat zijn sproeten?

Sproeten zijn kleine opeenstapelingen van pigment (melanine). Ze komen tevoorschijn of worden donkerder als je huid wordt blootgesteld aan de zon. Daarom spreekt men vaak van zomersproetjes, omdat ze in de winter vaak verminderen of verdwijnen.

Het is genetisch bepaald hoeveel sproetjes iemand krijgt. Ze zijn onschuldig en kunnen zich, in tegenstelling tot een moedervlek, niet ontwikkelen tot een melanoom. Echter zijn mensen met sproeten vaak gevoeliger voor de zon, en is het belangrijk dat deze mensen zich goed insmeren met een zonnecrème met hoge beschermingsfactor. Op die manier wordt vroegtijdige huidveroudering voorkomen en blijft de huid gezond.

Sproeten wegwerken is helemaal niet nodig. Je mag er juist trots op zijn! Daarom delen we hieronder handige make up tips sproeten. Als je deze tips toepast, laat je jouw sproetjes schitteren als nooit tevoren!

make up tips sproeten

Make up sproeten tips

1. Foundation

Gebruik je graag foundation? Kies dan voor eentje die licht transparant is, bijvoorbeeld een BB-crème of sheer foundation. Sproeten wegwerken met een matte of dekkende foundation hoef je dus zeker niet te doen. Hiermee maak je jouw huid alleen maar grijzig, aangezien de sproetjes er vaak gewoon doorkomen. Een vochtige make-up spons of beauty blender kan helpen om je foundation mooi dun en egaal aan te brengen.

Is je foundation toch iets te dekkend? Meng hem dan met een beetje dagcrème of een stipje serum voor een subtieler resultaat!

2. Concealer

Wil je op bepaalde plekken toch wat meer dekking, bijvoorbeeld onder je ogen? Of wil je oneffenheden voorkomen? Dan kan je een concealer gebruiken. Vervaag een dun laagje tot je geen overgang meer ziet tussen de concealer en de foundation of je huid.

3. Gezichtspoeder

Heb je een vette huid? Poeder je T-zone (kin, neus en voorhoofd) dan af met een transparant poeder en een zachte poederkwast. Op die manier fixeer je je foundation op de meest vette zones en blijft hij langer zitten. Om een natuurlijk resultaat te creëren, kies je het beste voor een poeder dat geen te duidelijke laag achterlaat op je huid.

4. Blush

Een beetje blush zorgt voor meer kleur in je gezicht en geeft je een frisse uitstraling. Eén van de make up tips sproeten is om een crèmeblush te kiezen die mooi samensmelt met je huid. Hierdoor blijven je sproetjes er mooi doorkomen en blijft het resultaat naturel. Breng een dotje aan met je vingers of een vochtige make-up spons (beauty blender). Ga bij voorkeur tokkelend te werk zodat je foundation netjes op zijn plaats blijft zitten.

sproetjes make up

5. Bronzer

Nog meer sproetjes make up? Ook een vleugje bronzer is ideaal om een sproetjeshuid meer kleur te geven. Vervaag een beetje op de plekken waar de zon je gezicht raakt. Denk aan je kin, jukbeenderen, neusbrug en slapen. Let erop dat je niet te veel bronzer gebruikt want sproeten wegwerken is niet de bedoeling.

6. Highlighter (glanspoeder)

Een beetje highlighter op je jukbeenderen, neusbrug en cupidoboogje (het boogje boven je lippen) doet je huid helemaal stralen! Je kunt glanspoeder makkelijk aanbrengen met een waaierborstel. Hiermee pik je niet te veel poeder op zodat het resultaat er natuurlijk uit blijft zien.

Tegenwoordig zijn er ook handige highlighter sticks waarin je een crème met glansdeeltjes vindt die je gemakkelijk in een lijn kunt aanbrengen. Je hoeft het alleen nog een beetje te vervagen met je vingers of een vochtige make-up spons om harde lijnen te vermijden.

7. Wenkbrauwen en wimpers

Ben je een roodharig of licht type met sproeten? Dan is het mooi om mascara te gebruiken en je wenkbrauwen extra in de verf te zetten. Op die manier geef je jouw lichte wimpers kleur en krijgt je gezicht meer karakter. Om een nog meer natuurlijk effect te creëren, kan je eventueel bruine mascara gebruiken.

8. Oogschaduw

Als we aan sproeten make up denken, dan mag oogschaduw zeker niet ontbreken. Sproetjes hebben een koelere ondertoon en daarom komen ze extra mooi uit als je ze combineert met warme kleuren oogschaduw. Breng dus gerust brons-, koper- of bordeauxtinten aan op je oogleden. Dit ziet er, in combinatie met bruine of zwarte mascara, geweldig uit!

9. Lippenstift

Tenslotte mag lippenstift niet ontbreken bij make up sproeten. Vooral lippenstift met een warme ondertoon zoals nude of rood met een oranje-, koraal- of bruintint doen je sproetjes mooi uitkomen en accentueren je teint. Dat worden gegarandeerd lippen om te zoenen!

sproeten make up

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here