DELEN

Er zijn veel redenen om make up te dragen: voor een feestje, een werkdag of gewoon omdat je zo beter in je vel zit. Maar aan het eind van de dag wil je graag met een fris gezicht je bed inkruipen. Tegenwoordig bestaan er een heleboel reinigingsproducten voor make up verwijderen. Gebruik je deze producten liever niet of heb je eens geen make up remover in huis? Geen probleem, make up verwijderen natuurlijk is ook mogelijk. Hier vind je vijf natuurlijke manieren om je make up te verwijderen!

make up verwijderen natuurlijk

1. Make up verwijderen natuurlijk: kokosolie

Een natuurlijk middel om make up te verwijderen? Dan denken we meteen aan kokosolie. Kokosolie is verzorgend en is een heerlijk middel om in je eten te verwerken. Eenmaal je kokosolie gebruikt, dan kan je niet meer zonder! Ook voor make up verwijderen is kokosolie ideaal. Het breekt hardnekkige en waterproof make up af, zonder dat je je gezicht rood boent. Bovendien is kokosolie geschikt voor de gevoelige huid.

Masseer een beetje kokosolie in je handpalmen zodat het warm wordt en ga in draaiende bewegingen over je gezicht heen. Duw of trek niet te hard want dat is nergens voor nodig. Je kunt de olie ook op je wimpers wrijven en daarna met een watje afvegen. Kokosolie is een boost voor je wimpers!

2. Jojoba olie make up verwijderen

Ook jojoba olie werkt goed als make up verwijderaar. Deze milde, natuurlijke olie heeft een zijdezachte textuur en is hierdoor heerlijk om te gebruiken. Jojoba olie is geschikt voor zowel de droge en gedehydrateerde huid als de onzuivere en vette huid. Doe een paar druppels olie op een wattenschijfje en wrijf hiermee over je gezicht.

jojoba olie make up verwijderen

3. Natuurlijk middel om make up te verwijderen: amandelolie

Hoe make up verwijderen? Je kunt je make up afhalen met amandelolie. In amandelolie zitten belangrijke vetzuren en antioxidanten. Je kunt ze gebruiken om de effecten van agressieve chemische producten en van gifstoffen uit de omgeving te verminderen. Amandelolie haalt onzuiverheden weg die zich in de poriën bevinden. Deze olie vermindert dus ook het risico op acne.

Hoe gebruik je amandelolie? Wrijf een beetje amandelolie op de zone met de make up. Gebruik hiervoor een proper bolletje watten of een wattenschijfje.

4. Make up verwijderen met rozenolie

Je kunt je make up er afhalen met rozenolie. Rozenolie is ideaal voor de gevoelige huid. Dat komt omdat het de irritatie onder controle houdt en helpt om je zuurtegraad stabiel te houden. Daarnaast helpt de textuur van rozenolie ook voor make up verwijderen. Tegelijkertijd zorgt het voor een beschermende laag tegen gifstoffen en een droge huid.

Hoe gebruik je rozenolie? Breng een flinke hoeveelheid aan op de huid. Verwijder daarna je make up met een zachte handdoek of een wattenschijfje.

5. Make up afhalen met babyshampoo

Tenslotte kan je make up verwijderen natuurlijk met babyshampoo. Misschien heeft niet iedereen dit in huis, maar toch kunnen een paar druppeltjes al wonderen doen. Aangezien het speciaal voor de gevoelige huid van baby’s is gemaakt en niet agressief is, kan je hier ook perfect de huid rondom je ogen mee schoonmaken.

middel om make up te verwijderen

Zo, dit zijn vijf natuurlijke manieren om je make up te verwijderen. Het voordeel is dat je deze middelen kunt gebruiken zonder negatief effect op je huid. Bovendien zijn ze een stuk goedkoper dan de typische reinigingsproducten die je in de winkel koopt. Probeer het eens!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here