DELEN

Nagellak verwijderen – Je nagellak netjes laten drogen zonder dat je ergens aan of tegen komt, is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat vaker mis dan je zou willen, met als gevolg vlekken in je kleren, tapijt of zetel. Met deze tips kan je makkelijk nagellak verwijderen!

nagellak verwijderen

Nagellak verwijderen kleding

Oh nee, heb je net die nieuwe broek aan en komt er een vieze nagellakvlek op. Geen paniek! Je kunt makkelijk de nagellak verwijderen met acetonvrije nagellakremover. Druppel een klein beetje remover op de vlek met behulp van een wattenstaafje. Normaal zie je de vlek vanzelf verdwijnen. Lukt het niet? Probeer dan eens het volgende trucje.

Spuit haarspray op de opgedroogde nagellakvlek. Na een halve minuut kan je het kledingstuk gewoon in de wasmachine gooien. Herhaal dit proces totdat de vlek er volledig uit is. Natuurlijk kan je ook dure producten kopen of je kledingstuk naar de stomerij brengen, mocht de nagellak verwijderen kleding niet lukken.

Nagellak verwijderen tapijt

Is je nieuwe tapijt direct al verpest door een nagellakvlek? Geen zorgen: je bent niet de enige waarbij dit overkomt. Spray een beetje parfum of deodorant met alcohol op de opgedroogde vlek. Wacht een minuutje en dep de vlek vervolgens weg met een absorberend doekje. Herhaal het proces totdat de nagellakvlek helemaal weg is.

nagellak verwijderen kleding

Nagellak zetel

Breng jij ook zo graag nagellak aan in de zetel? Dan is een ongeluk snel gebeurd! Voor een (nep) leren zetel kan je de vlek met een absorberend doekje dikwijls wegkrijgen als de vlek nog nat is. Mocht dit niet lukken, dan kan je nog eens proberen met een klein druppeltje olijfolie. Vervolgens ga je er weer overheen met een uitgewrongen doekje met water.

Heb je een stoffen zetel? Dan wordt nagellak verwijderen iets lastiger, maar haarspray is wel je beste vriend. Spuit een beetje haarspray op de vlek en trek de vlek eruit met plukkende bewegingen.

Nagellak op vloer

Heb je nagellak op de vloer gemorst? Ook dat kan iedereen weleens overkomen. Gelukkig kan je de nagellak eraf halen door de vlek te bedekken met een flinke laag suiker. Suiker absorbeert namelijk nagellak. Heb je een opgedroogde nagellakvlek op parket of linoleum? Dan kan je de nagellak eraf halen door de vlek weg te schrapen met een verfkrabber, waarna je het stukje van de vloer (indien nodig) opnieuw in de was zet.

Wil je nagellak van hout verwijderen, bijvoorbeeld van een houten vloer? Als de vlek nog nat is, moet je zoveel mogelijk lak wegwegen met bijvoorbeeld een schilmesje of een lepel. Maak een oude doek nat met alcohol en wrijf ermee op de houten vloer. Laat de alcohol verdampen en maak de vlek proper met lauw water. Nagellak verwijderen van houten tafel? Dat kan op dezelfde manier!

Lees ook: Aha, zo kan je nagellak lang laten zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here